AAA

POLITIKA | 14.12.2018 18:30

Rašković Ivić: Vojska Kosova formirana uz pomoć velikih sila

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da kosovski Albanci nisu sami usvojili zakone o transformaciji Bezbednosnih snaga u Oružane snage, već, kako je rekla, uz pomoć velikih sila.

Rašković Ivić je u saopštenju navela da su time "potkopali Rezoluciju 1244, Ujedinjene Nacije i medjunarodno pravo".

"Srpska lista predstavlja najveću sramotu po srpski narod na Kosovu. Lista je trebalo da izadje kako iz Vlade, tako i iz parlamenta. Formiranje vojske Kosova je teroristički akt i trebalo je da pokažu da ne žele da budu deo separatista i terorističke organizacije", kazala je Rašković Ivić.

Ona je upitala zašto je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas u kopnenoj zoni bezbednosti i šta radi tamo.

"Zašto, predsedniče, niste sazvali vanrednu sednicu Skupštine Srbije koja bi bila posvećena dešavanjima na Kosovu", upitala je ona i dodala da je "idealan trenutak da se postigne konsenzus u društvu oko narednih koraka koje će Beograd preduzeti".

Dodala je i da je kosovsko društvo u prednosti u odnosu na srpsko jer "oni znaju kakav je redosled poteza njihovih zvaničnika".

Skupština Kosova je na današnjoj sednici usvojila tri zakona koji obezbedjuju transformaciju BSK u Oružane snage Kosova bez promene imena.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.