AAA

POLITIKA | 14.12.2018 19:10

Olenik: Napad na novinara Jovanovića paralela sa devedesetim godinama

Član Izvršnog odbora Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Aleksandar Olenik rekao je večeras da postoji jasna paralela izmedju pokušaja ubistva gročanskog novinara portala Žig info Milana Jovanovića i napada na novinare iz devedestih godina prošlog veka.

On je to rekao pred zgradom Predsedništva Srbije, gde je PSG održao novi u nizu skupova petkom na kojima predsedniku Srbije Aleksandru Vućiću taj pokret postavlja pitanje "Ko je ubio Olivera Ivanovića".

Okupljeni su nosili, kao i ranije, veliki transparent na kojem je pisalo "Ko je ubio Olivera Ivanovića", ali i nekoliko manjih sa pitanjem "Ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića".

"Pokušano je ubistvo novinara Milana Jovanovića spaljivanjem porodične kuće", rekao je Olenik, upućujući pitanje predsedniku Srbije "ko je napao Jovanovića".

Olenik je naglasio da je Jovanović iznosio dokaze protiv člana Srpske napredne stranke i predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, a da policija i tužilaštvo nisu ništa preduzimali.

"Tužilaštvo i policija ćute i dolazi do napada", rekao je Olenik, navodeći da je bilo neophodno da policija privede Simonovića i sasluša ga.

Prema njegovim rečima, poruka napada je da će "svakom novinaru biti ugrožen život, pošto iznese istinu na videlo".

"Jedina zaštita ljudi koji su ustali protiv diktature Aleksandra Vučića su novinari, ako dozvolimo da novinari budu napadani i da to ostane bez reakcije, šta mogu da očekuju ostali gradjani i mi koji nemamo pristup javnosti", rekao je Olenik.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.