AAA

POLITIKA | 15.12.2018 16:05

Jeremić pozvao gradjane na današnji protest u Beogradu

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić pozvao je gradjane da se pridruže protestu "protiv nasilja i režima Aleksandra Vučića", dodajući da se danas protestuje u Beogradu, a "vrlo brzo i širom Srbije".

"Glavni cilj okupljanja je da se prestane sa agresijom prema neistomišljenicima režima", prenela je Narodna stranka Jeremićevu izjavu za RTV Kuršumlija, sa osnivanja gradskog odbora u Prokuplju.

On je istakao da se "proteklih nedelja dogodilo više obračuna sa opozicionim aktivistima, kao i napada na novinare".

"Kraj ovom zlu je blizu, srušiće se kao kula od karata ako budemo ujedinjeni", poručio je Jeremić.

On je istakao da je skandalozno formiranje "vojske Kosova", kao i da krivicu za to dobrim delom snosi predsednik Srbije.

"Na čelu naše države je čovek koji se 4. novembra u Rimu, u Misiji EU pri Vatikanu, usaglasio sa Hašimom Tačijem da se ta 'vojska Kosova' formira. To je veleizdaja zbog koje će Vučić morati da odgovara", rekao je Jeremić.

"Da to nije istina, Srpska lista bi oborila kosovsku vladu", dodao je Jeremić.

On se osvrnuo i na loš položaj Srba na Kosovu rekavši da je "vlast rasformirala sve institucije države na teritoriji pokrajine koje su štitile gradjane".

"Kosovom sada upravljaju kriminalci kako albanski, tako i srpski, koji medjusobno blisko saradjuju", rekao je Jeremić.

Komentarišući potencijalne izbore, Jeremić je rekao da do njih ne može doći ukoliko se ne steknu fer i pošteni izborni uslovi.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.