AAA

POLITIKA | 15.12.2018 18:15 > 15.12 18:30

Počeo protest Protiv nasilja na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu

 Protest protiv nasilja počeo je večeras oko 18 časova na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Okupio se velik broj gradjana koji nose transparentne "Jedan od pet miliona", "Počelo je", "Dosta majmunisanja ovako više ne može".

Okupljeni trube i duvaju u pištaljke, a dele se i bedževi i flajeri na kojima piše "Počelo je".

Saobraćaj u Vasinoj ulici je zaustavljen, a obezbedjenje protesta nosi žute prsluke na kojima piše "Jedan od pet miliona", a sa kamiona na kome su zvučnici se emituje muzika.

Posle govora koji će biti održan na platou ispred Filozofskog fakulteta okupljeni će poći u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama do RTS-a i zgrade u kojoj je sedište predsednika Srbije.

Parola "Hajde da se prebrojimo" potekla je zbog navoda pojedinih medija i aktuelne valsti da se tokom prošlog protesta održanog 8. decembra okupio mali broj gradjana, dok organizatori tvrde da je bilo više od 10.000 nezadovoljnih gradjana. 

Protest protiv nasilja održava se povodom napada na lidera Levice Srbije i jednog od osnivača Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u Kruševcu, odnosno povodom nasilje koje, kako iz opozicije ističu, aktuelna vlast vrši nad onima koji misle drugačije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle prošlonedeljnog protesta da neće ispuniti nijedan zahtev opozicije pa makar izašlo i pet miliona ljudi na ulice, zbog čega je jedna od glavnih parola večerašnjeg okupljanja "Jedan od pet miliona".KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.