AAA

POLITIKA | 17.12.2018 20:10

Milivojević: Nadam se da je postupak Jankovića početak nove prakse u Srbiji

Politički analitičar Cvijetin Milivojević izjavio je danas da se iskreno nada da je postupak Saše Jankovića početak nove prakse kad političar oseti da nije ispunio očekivanja i ostvario ono što su bili njegovi ciljevi.

"Da se to ne shvati kao neka vrsta poraza već odgovornosti prema biračima, što bi bilo logično, a ne kao šansa da se preko nekog drugog, možda, napravi neka druga politička organizacija", rekao je Milivojević u izjavi Beti.
Milivojević napominje da 29 godina stranačkog života u Srbiji želi da veruje da se to može dogoditi.

Medjutim, napominje, kako neko ode iz stanke odmah pravi drugu stranku ili pristupi nekoj postojećoj koja nema nikakve veze sa onom bivšom.

On kaže da bi voleo da Janković bude prvi primer kako ne moraš otići sa mesta predsednika političke organizacije  da bi pravio novu stranku ili se "udao" u neku postojeću, već da oseća odgovornost zato što nije ispunio cilj i misiju.

"U tom slučaju se povučete sa mesta šefa stranke a ostajete u njoj aktivni da se borite za ideju koju ste kandidovali", rekao je Milivojević, dodajući da bi bilo dobro da se to "konačno desi u Srbiji".KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.