AAA

POLITIKA | 24.12.2018 18:00

Savez za Srbiju: Puštanjem napadača na Stefanovića vlast pokazala da ne namerava da prekine nasilje

Savez za Srbiju ocenio je danas da se puštanjem na slobodu uhapšenih zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića pokazuje da vlast ne namerava da prekine nasilje niti da kazni one koji ga sprovode.

Taj savez je u saopštenju ukazao na to da su trojica uhapšenih zbog napada na Stefanovića, na dvojicu članova Levice Srbije i na policajca, puštena iz pritvora, a da javnosti nisu otkrivena njihova puna imena.
"Postavlja se pitanje kako će Boban Jovanović, kome su tada razbili vilicu i koji ide kod logopeda da ponovo uči da govori, da se oseća znajući da ulicama Kruševca slobodno šetaju oni koji su ga krvnički napali", navodi se u saopštenju.

Savez za Srbiju zahtevao je od Tužilaštva i MUP-a da što pre objasne javnosti zašto su ljudi koji su pokušali da ubiju Stefanovića pušteni iz pritvora, da otkriju njihova puna imena, da se što pre otkriju nalogodavci tog napada i odgovori na pitanje da li su i kako oni povezani sa Srpskom naprednom strankom.

"Pozivamo sve gradjane da ne odustaju od borbe za normalnu Srbiju bez nasilja", zaključuje se u saopštenju.

Trojici uhapšenih zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, dvojicu članova te stranke i policajca ukinut je pritvor, navelo je Više javno tužilaštvo iz Kruševca u odgovoru Insajderu.

Policija u Kruševcu uhapsila je M. Ž. (30) i D. G. (31), osumnjičene da su 23. novembra napali Stefanovića i povredili ga metalnom šipkom u glavu.

Stefanović je na konferenciji za novinare 13. decembra otkrio identitet uhapšenih zbog napada na njega u Kruševcu i rekao da su to Danijel Gmijović, Marko Živković i Marko Šaponjić, za koga je kazao da je bio pripadnik Žandarmerije do 2008. godine.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.