AAA

POLITIKA | 25.12.2018 14:00 > 25.12 14:05

Obradović (Dveri): Prva presuda o vraćanju umanjenog dela penzija u Bačkoj Palanci (VIDEO)


Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da je presuda Osnovnog suda u Bačkoj Palanci, kojom je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) dužan da jednom penzioneru iz tog mesta isplati razliku po osnovu umanjenja penzije od novembra 2014. godine, "zračak nade da će gradjani dočekati pravdu".

Obradović je povodom te presude kazao da se pojavio "hrabar i častan sudija koji je doveo u pitanje zakon kojim su penzioneri četiri godine pljačkani".

"To je prvi sudija u Srbiji koji je doneo presudu kojom se obavezuje PIO Fond da isplati razliku izmedju pripadajućeg i isplaćenog iznosa penzije. To pokazuje da još uvek postoje časne sudije koje su na strani zakona", rekao je Obradović novinarima u sedištu Dveri u Beogradu.

On je kazao da je sud u Bačkoj Palanci tom presudom utvrdio da su prekršeni Ustav i zakoni Srbije kao i da su penzioneri lišeni ne samo dela svoje penzije kao stečenog prava već i prava na žalbu.

"Videćemo da li će ta presuda postati pravosnažna jer vlast vrši nenormalan pritisak na sudije ali ovo je zračak nade za svih 850.000 penzionera od kojih je režim Aleksandra Vučića za četiri godine opljačkao 850 miliona evra, da dočekaju pravdu i pravosnažne presude po kojima režim mora da im vrati ono što je opljačkao", rekao je Obradović.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.