AAA

POLITIKA | 27.12.2018 11:00

Novaković: Ministar policije odgovoran što je Novi Sad postao opasno mesto za život

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Novom Sadu Borislav Novaković izjavio je danas da je Novi Sad pretvoren u opasno mesto za život u kojem se nasilje i oružani obračuni dogadjaju gotovo svakodnevno, i za to optužio ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića.

"Zaštitna funkcija države trenutno izostaje, jer su kapaciteti policije usmereni na brojanje demonstranata u kojima ministar Nebojša Stefanović lično analizira i iznosi paušalna sabiranja ljudi koji su mirnom šetnjom iskazali svoje nezadovoljstvo ovakvim stanjem u državi. Dok ministar policije prebrojava učesnike protesta, kriminal je u punom zamahu, a o bezbednosti gradjana niko ne vodi računa", naveo je Novaković u pisanoj izjavi.

On je podsetio da je pre sedam dana ranjen iz vatrenog oružja jedan 12-ogodišnjak, po danu i u blizini škole i vrtića, dok je juče u Futogu ubijen muškarac u popodnevnim časovima.

"Obračuni postaju svakodnevnica i nekada miran Novi Sad pretvoren je u mesto opasno za život. Samo čistom srećom izbegli smo slučajne žrtve koje je mogao da pogodi zalutali metak, pošto su se vatreni obračuni preselili na centralne gradske ulice", rekao je on.

Novaković je naveo da je Novi Sad postao leglo kriminala, korupcije i bezvlašća i da je prvi korak da se to promeni je da Stefanović više ne bude ministar.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.