AAA

POLITIKA | 30.12.2018 15:40

Vojni sindikat Srbije: Članstvo raste, ne treba brinuti zbog napada na nas

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić izjavio je danas da broj članova sindikata na čijem je čelu svakog meseca enormno raste "od početka nezapamćenog progona" na njih, poručivši im da ih ne brinu napadi koje u svom strahu i panici pokušavaju da sprovedu "oni koji ne znaju za čast i žrtvu za interese države i naroda".

"I zato Vam čestitamo na hrabrosti, ponosu i sabornosti. Na tome što ste jasno postavili granicu izmedju dostojanstva i ponosa srpskog vojnika i njihovog besčašća", kazao je Antić, koji je čestitao i predstojeće praznike svima.
On je kazao da je Vojni sindikat jedina sindikalna organizacija koja je uvećala broj svojih članova "od početka nezapamćenog progona članova tog sindikata karakterističnog za vremena od pre stotinu godina kada su ubijali sindikalne predstavnike", kao i "neustavnog i nezakonitog otkaza" koji je dobio.

"I to u situaciji kada nas u proseku dnevno napusti sedmoro naših kolega i kada je zahvaljući ponižavajućem materijalno-radnom statusu oko četiri hiljade ljudi u poslednje tri godine napustilo Vojsku Srbije. Progon, mobing, najniže plate u regionu od 280 evra, lov na ne idopoklonike, najcrnje ugnjetavanje sindikalnih sloboda, pokušaji nezakonitog prisluškivanja i oduzimanja mobilnih telefona, progon sindikalnih predstavnika jeste ono sa čim se na žalost, kao crna rupa sindikalizma u Evropi susrećemo svakodnevno... I taj teror sprovodi Vlada Republike Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vulin, lažni socijalista i levičar koji će umesto da je potpisao prvi u istoriji kolektivni ugovor za pripadnike vojske, ostati poznat po tome da je dao otkaz predsedniku jedinog reprezentativnog sindikata u Vojsci Srbije", naveo je Antić, a preneo Vojni sindikat.

Upitao je šta bi se tek dogadjalo da su ćutali i da nisu govorili o nezakonitostima.

"Uspeli smo braćo i sestre, da dobijemo mnoge bitke, u sizifovskoj borbi sa poslodavcem ministrom, i morali da se borimo za ono što nam po zakonu pripada. I mnogo puta smo postigli pozitivne rezultate u 2018. Primera radi pobedila od naša sindikalna borba za produžetak starosne dobi za rad vojnika po ugovoru, preko isplate prekovremenog rada do isplate tzv. 'novogodišnje čestitke'...", naveo je Antić.

Poručio je da su zemlja Srbija i njena Vojska svetinja svih članova sindikata i pozvao sve da istraju.

"Mi smo, braćo i sestre, poslednja linija odbrane od urušavanja naše vojske, institucije kojoj narod najviše veruje i pored svih pokušaja da se ponizi dovodjenjem dezertera na njeno čelo. Otuda je naša sveta dužnost, da u svojoj časnosti i uzvišenoj misiji istrajemo", naveo je Antić i dodao da je svako "carstvo imalo svoj vek".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.