AAA

POLITIKA | 08.01.2019 19:40

Djilas: Izjave ministarke Mihajlović pokazuju stepen diktature u kojoj živimo

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Djilas ocenio je da tvrdnje ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, koja je navela da sa opozicijom nema o čemu da se razgovara "pokazuje stepen diktature u kojoj živimo". 

On je u pisanoj izjavi naveo da njena ponuda da neko od gradjana razgovara sa premijerkom Anom Brnabić ili sa njom "predstavlja uvredu za gradjane", kao i da se Mihajlović danas oglasila "nizom uvreda na račun lidera opozicije kako bi dokazala svoju lojalnost".
"Očigledno da se Zorana Mihajlović prepoznala u rečima (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića da pojedinci u Srpskoj naprednoj stranci (SNS) prave kontakte sa opozicijom, pa se brže bolje oglasila nizom uvreda... ", rekao je Djilas i upitao "zašto bi bilo ko ko ne mora, razgovarao sa premijerkom i vicepremijerkom (Mihajlović) koje se ni za šta zaista ne pitaju?"

On je kazao da pored pokušaja Zorane Mihajlović da pokaže da je drugačija, niko iz opozicije u to ne veruje, zbog čega za nju, kako je naveo "i pored više puta iznetih želja", kao ni za ostale članove SNS-a "neće postojati mogućnost promene dresa koji su nosili prethodnih godina".

"Bez obzira što je smenjena sa mesta potpredsednice SNS-a i što je niko iz SNS-a ne brani kad je radikali napadaju, ona svojim neznanjem, neprimerenim rečima koje koristi, kao i celokupnom pojavom, jasno pokazuje da pripada režimu koji je na vlasti", ocenio je Djilas.

On je takodje dodao i da će ministarka Mihajlović ostati upamćena po tome što je potpisala, kako u SzS-u navode "jedan od najštetnijih ugovora po državu Srbiju, za Beograd na vodi".

"Zbog ovog ugovora će svi koji su u njegovom prihvatanju učestvovali, posebno oni koji su ga potpisali, odgovarati pred nadležnim organima", kazao je Djilas.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da sa opozicijom nema o čemu da se razgovara, dok su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije uvek spremni da razgovaraju sa nezadovoljnim gradjanima.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.