AAA

POLITIKA | 10.01.2019 11:00

Protest 1 od 5 miliona sutra u Nišu

Protesni skup "Stop teroru-za Niš bez straha #1od5miliona" biće održan sutra, 11. januara, na Trgu kralja Milana u tom gradu od 18 sati, najavili su danas organizatori i pozvali gradjane da dodju bez stranačkih obeležja.

Protest će organizovati Pokret mladih "Za Niš bez straha", a počeće odavanjem pošte nastradalima u nesreći na pružnom prelazu kod Donjeg Medjurova, ali i odavanjem pošte, kako su naveli "svim žrtvama" vlasti.
U saopštenju koje je Pokret ranije dostavio medijima istaknuto je da se protest organizuje "nakon dugogodišnjeg terora, vladavine strahom i bahatom nesposobnošću vlasti, kojima su gradjani Niša izloženi, a koji je kulminirao užasnom nesrećom na pružnom prelazu kod Donjeg Medjurova".  

Najavljeno je da će na supu biti izneto devet zahteva, a zatražiće ostavku ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oslobadjanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu.

Zahtevi su i da se svi pružni prelazi u Nišu obezbede rampama i svetlosnom signalizacijom, da se stane na put partijskom zapošljavanju i da se rasvetle svi slučajevi paljenja automobila u Nišu. 

Pokret će zatražiti da se zaustavi isključenje struje socijalno ugroženim gradjanima i da javni izvršitelji ne postupaju u sporovima koji se vode protiv socijalno ugroženih gradjana. 

Vraćanje Aerodroma, Elektrodistribucije i Regionalne privredne komore gradu Nišu takodje je jedan od zahteva "Za Niš bez straha". 

Organizovanje protesta podržali su Savez za Srbiju, Pokret Dosta je bilo, Pokret slobodnih gradjana i sindikat Sloga.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.