AAA

POLITIKA | 10.01.2019 16:25

KRIK: Vučić legalizovao kuću u Jajincima

Porodična kuća predsednika Srbije Aleksandra Vučića sagradjena bez dozvole u beogradskom prigradskom naselju Jajinci, nedavno je legalizovana, objavio je danas KRIK.

Prema podacima katastra površina kuće povećala se u medjuvremenu sa 174 na 236 kvadratnih metara.

Ova porodična kuća i najveća nepokretnost porodice Vučić u katastar je upisana 2009. kao objekat izgradjen bez dozvole. Kako je novinarima KRIK-a pre oko dve godine rečeno u odseku za legalizaciju uprave Grada Beograda, Vučićeva porodica slala je zahteve da se objekat legalizuje. To je novinarima rekao i Vučić u intervjuu 2016. godine.

"To je najmanja kuća u okruženju. Otac je ’92 uzeo plac, a ’93 počeo da gradi. Nije legalizovana zato što nije bilo moguće da se legalizuje ikome na tom mestu", rekao je Vučić u intervjuu za KRIK 2016. i dodao da "već peti put podnosi zahtev za legalizaciju, valjda će sad da legalizuje".

Kako se vidi na sajtu Geodetskog zavoda, kuća je legalizovana, a došlo je i do promene kvadrature tog objekta. Ranije je pisalo da je površina kuće 174 kvadratna metra, dok je po najnovijim informacijama kvadratura povećana na 236.

Kako KRIK piše, nije, medjutim, poznato da li je porodica Vučić dogradila taj objekat ili je pri legalizaciji izračunata i u katastar upisana veća kvadratura. Pored kuće nalazi se i manji, pomoćni objekat površine 55 kvadratnih metara.

KRIK podseća da je predsednik Vučić vlasnik jedne garsonjere od 30 kvadrata, ali da članovi njegove porodice poseduju nekretnine ukupne površine od oko 800 metara kvadratnih.

U ove nekretnine spadaju četiri stana na Novom Beogradu, stan na Vračaru, zemljište u Bečeju i Sremskoj Mitrovici, kao i kuća u Jajincima. Ukupna vrednost nekretnina porodice Vučić je viša od 1,2 miliona evra, prema proceni agencije koja se bavi prodajom nekretnina, a koju su novinari KRIK-a angažovali.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.