AAA

POLITIKA | 11.01.2019 15:25

Irena Ivić Drobnjak koja je u Americi spasila bebu u svom rodnom Prokuplju poznata kao humanista

PROKUPLJE, 11. januara 2019. (Beta) Irena Ivić Drobnjak, vozač gradskog autobusa koja je u Americi spasila  dvogodičnje dete koje je gotovo golo i boso trčalo kraj kolovoza, je Prokupčanka a njen životni put daleko od rodnog kraja počeo je 1999. kada je potražila bolji život u Sjedinjenim američkim državama.
"Koliko se sećam moja tetka je davno otišla u Ameriku u potrazi za boljim životom, kaže za agenciju Beta Irenin bratanac Vuk Drobnjak, profesor violine u Muzičkoj školi Kornelije Stanković u Prokuplju.

On dodaje da je njegova tetka poznata kao uporna i hrabra osoba a da je nakon odlaska u Ameriku imala velikih problema pošto sa završenom Pedagoškom akademijom tamo nije mogla da nadje zaposlenje.

"Kako bi našla posao morala je prvo da nauči jezik a onda i da vozi jer je najlakše za naše iseljenike bilo zaposliti se kao vozač kamiona", kaže Vuk i ističe da mnogi Prokupčani u Americi voze kamione.

"Da dobije posao vozača kamiona  u Americi pomogla joj je i srećna okolnost jer je na dobila na lutriji zeleni karton", seća se Vuk .

"Pokazalo se da je njena odgovornost i predanost poslu bila veoma važna pa su joj poverili vožnju školskog autobusa,  gde je najbolje došla do izražaja njena humanost i ljubav prema deci koju je sad celom svetu pokazala", kaze Vuk.

Dodaje da ga ova priča o spasavanju bebe nije mnogo iznenadila jer je  Irena u Prokuplju poznata kao veliki humanista a i potiče iz takve familije.

Irenin brat Dejan radi već dugo pri Ujedinjenim nacijama za UNICEF a a radio je i u EU PROGRES zahvaljujući kojoj su u Prokuplju sprovedene mnoge akcije pomoći školama i pri izgradnji infrastrukture .

"Ponosan sam na svoju tetku što je pokazala toliku humanost i požrtvovanost i dala  primer  Amerikancima a posebno što je spasila dete emigranata, koji su, kako sam čuo pobegli od rata iz Mjanmara", ističe Vuk Drobnjak.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.