AAA

POLITIKA | 14.01.2019 12:50

Protest 1 od 5 miliona ponovo u Nišu sa istim zahtevima


Pokret mladih "Za Niš bez straha" organizovaće novi protest "Stop teroru za Niš bez straha #1od5miliona" u petak, 18. januara i tom prilikom biće ponovo zatraženo ispunjenje devet zahteva, iznetih na prvom protestnom skupu organizovanom prošlog petka.

Organizatori protesta potvrdili su agenciji Beta da neće biti promene i povećanja broja zahteva, mada ima predloga da to bude učinjeno.
Prema najavi Pokreta mladih, učesnici protesta će po okončanju skupa, čiji je početak zakazan za 18 časova, organizovati protestnu šetnju.

Pokret mladih "Za Niš bez straha" traži ostavku ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oslobadjanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu.

Zahtevi su i da se svi pružni prelazi u Nišu obezbede rampama i svetlosnom signalizacijom, da se stane na put partijskom zapošljavanju i da se rasvetle svi slučajevi paljenja automobila u Nišu.

Pokret mladih takodje traži da se zaustavi isključenje struje socijalno ugroženim gradjanima, da javni izvršitelji ne postupaju u sporovima koji se vode protiv socijalno ugroženih gradjana i da se Aerodrom, Elektrodistribucija i Regionalna privredna komora vrate gradu.

Protestu "Stop teroru za Niš bez straha #1od5miliona" prošlog petka prisustvovalo je više hiljada gradjana, a na skupu su govorile pijanistkinja Marija Dinov, Slavica Stojković iz Jelašnice, majka četvoro dece čiji se muž ubio zbog duga za struju i profesorka Filozofskog fakulteta Tatjana Paunović.             


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.