AAA

POLITIKA | 16.01.2019 12:30 > 16.01 14:29

Lokalni front stigao peške u Beograd: Ubistvom Olivera Ivanovića ubili su državu (VIDEO)

  • Foto:BETA/Žana Obradović
  • Foto:BETA/Žana Obradović
  • Foto:BETA/Žana Obradović

Predstavnici organizacije Lokalni front iz Kraljeva stigli su danas peške u Beograd gde će prisustvovati skupu povodom godišnjice ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Oni su iz Kraljeva su pošli u subotu, 12. januara, i danas u podne su stigli na Petlovo brdo u Beogradu gde su ih dočekali predstavnici Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" sa zastavama Pobunjeni gradovi i lecima "Ibarski marš, Vreme je za pravdu! Vreme je za istinu! Bez straha!"

Predstavnik Lokalnog fronta Vladan Slavković, koji je sa aktivistima te organizacije pešačio od Kraljeva do Beograda, izjavio je danas da bi njihov put i podrška gradjana koju su dobili trebalo da izvrše pritisak da se država vrati gradjanima.

"Ovo je naša prestonica, izmedju nas i njih ne postoji ništa. Ima nas, idemo da im pokažemo koliko", rekao je Slavković novinarima na ulazu u Beograd.

Slavković je naveo da je potrebno da gradjani pokažu koliko je važno da neko vodi računa "o matičnim knjigama, listovima, ali iznad svega da vodi računa da niko nikada ne bude ubijen samo zato što jednom zlikovcu i jednoj budali smeta".

"Današnji dan, godišnjica ubistva Ivanovića, veoma je važan. Ubili su čoveka da bi dokazali da je država njihova i time su ubili i državu. Naš put bi trebalo da izvrši pritisak da se država vrati Srbiji i nama", rekao je Slavković.

Aktivisti Lokalnog fronta su u "Ibarski marš" dug 170 kilometara krenuli kako bi ukazali da "nema strašnije stvari od ubistva neistomišljenika i nerešavanja tog slučaja".

Za trasu kretanja izabrana je Ibarska magistrala kao simbolička veza izmedju Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića i Kraljeva.

Oni će se večeras u 18 pridružiti protestu koji počinje na platou ispred Filozofskog fakulteta, odakle će povorka krenuti ka Hramu svetog Save, gde će biti zapaljene sveće za Olivera ivanovića.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.