AAA

POLITIKA | 18.01.2019 17:35

Organizatori protesta Jedan od pet miliona traže sastanak sa direktorom RTS


Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" zatražili su sastanak sa generalnim direktorom Radio-televizije Srbije Draganom Bujoševićem i glavnim i odgovornim urednikom informativnog programa RTS-a Nenadom Lj. Stefanovićem sutra u 19.30 u zgradi javnog servisa, navodeći da će ishod sastanka učesnici skupa sačekati ispred.

"Organizatori protesta javno zahtevaju da sutra u 19.30 budu u svojim kancelarijama i prime delegaciju protesta. Obaveštavamo ih da će svi učesnici protesta ishod sastanka sačekati ispred zgrade RTS", navedeno je u saopštenju organizatora protesta.
Organizatori su naveli da "na sve dosadašnje zahteve protesta Aleksandar Vučić odgovara ili da su glupi ili ponavljanjem 'Ako ste nezadovoljni, evo vam izbori', i da je javni servis na prvom programu sat vremena uživo prenosio kontramiting koji je organizovala Srpska napredna stranka, dok je izveštaj o memorijalnoj šetnji za Olivera Ivanovića trajao tačno 53 sekudne, što kako su ocenili "nije sloboda medija".

"Ucene gradjana, pretnje otkazom, kupovina glasova, i mafijašenje koje Aleksandar Vučić zove izborima – nisu izbori... Izbori podrazumevaju slobodu da biramo, slobodu medija", piše u saopštenju.

Protest "Jedan od pet miliona" biće održan sutra osmi put u Beogradu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.