AAA

POLITIKA | 23.01.2019 15:55 > 23.01 15:59

Južne vesti: Uputstvo o uredjivačkoj politici upućeno televizijama pod kontrolom Milosavljevića

Portal Južne vesti objavio je danas da uputstvo urednicima, da targetiraju odredjene ličnosti i istovetno izveštavaju o nekim dogadjajima, namenjeno medijima pod kontrolom biznismena Radoice Milosavljevića, kao i imejlove u kojima se sugeriše uredjivačka politika tih televizijskih stanica kada su u pitanju politički protivnici vlasti.

Južne vesti su objavile imejlove u kojima se urednicima tih televizija, pod naslovom "URGENTNO!" sugeriše da u naredna tri dana, bez obzira na druge sadržaje, imaju samo tri teme "Djilas, Hitler i Sergej".

"Djilas, Hitler i Sergej to su tri teme koje treba da nam zauzmu prostor u informativi", piše u uputstvu lokalnim televizijskim stanicama koje je objavio portal Južne vesti.

Izvor Južnih vesti tvrdi da to nije prvi put, ali da su ranije ta uputstva bila drugačija i da su sugerisala da se prenose ceremonije na kojima se pojavljuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da se direktno prenose njegove konferencije za novinare i sva obraćanja javnosti.

Isti izvor objašnjava da je ovo prvi put da se lokalni mediji aktivno uključuju u obračun sa "neistomišljenicima i političkim protivnicima vlasti".

Na adrese lokalnih televizija, kako se vidi u mejlovima, najčešće stiže obaveštenje da je obavezno emitovati emisiju "Kontravizija" i traži se povratna informacija o terminima, kao i potvrde da je emisija emitovana.

U juče prosledjenom uputstvu pored tri teme i teksta koji moraju da emituju, poslata je napomena o još jednoj obavezi.

"Napomena: Sutra (23.1.2019.) da se svi uključe u konferenciju za novinare Srpskog telegrafa, koja počinje u 10:30h napisano je velikim slovima", naveo je portal.

Radoica Milosavljević je kruševački biznismen koji je od 2015. godine postao vlasnik većeg broja medija u Srbiji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.