AAA

POLITIKA | 09.02.2019 13:05 > 09.02 13:05

Jovanović (LDP): Gradjani imaju pravo da odbiju Sporazum sa narodom

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović naveo je danas da je Savez za Srbiju (SzS) gradjanima "podmetnuo isprazni populistički dokument" pod nazivom Sporazum sa narodom, koji gradjani imaju pravo da odbiju.

Jovanović je u saopštenju napisao, da je sporazum dokument o dogovoru koji je SzS "napravio sam sa sobom" i da zloupotrebljava nezadovoljstvo gradjana trenutnim stanjem u zemlji.

"Glavni atribut tog dokumenta je izbegavanje odgovornosti, kroz izostavljanje ključnih političkih pitanja i predlaganje neke zamišljene ekspertske vlade koja će za godinu dana rešiti sve naše probleme koje danas ne smemo ni da nabrojimo", ocenio je Jovanović.

Dodao je da umesto šarenih laža treba reći istinu, da nema demokratije i razvoja ljudskih prava i gradjanskih sloboda ako politiku gradimo na nacionalizmu.

"Ne pristajemo da nam evropske vrednosti tumače Boško Obradović i Milan Stamatović, koji u Srbiju od sveta znaju da dovedu samo ruske paravojne formacije, koje decu vode u šume da pucaju, i militantne bajkere da seju strah. Nepostojanje Evrope u dokumentima SzS jasan je i izričit politički stav i orijentacija, a ne stvar kompromisa. Pod maskom da stvaraju front protiv Vučića, napravili su front protiv Srbije u Evropi", poručio je Jovanović.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.