AAA

POLITIKA | 10.02.2019 13:25 > 10.02 14:30

Savez za Srbiju: Pretnje novinarima inspirisao vladajući režim

Novosadski ogranak Saveza za Srbiju najoštrije je danas osudio napade na trojicu novosadskih novinara na društvenim mrežama i preko drugih kanala komunikacije na Internetu i naveo da su Igor Besermenji, Nedim Sejdinović i Dinko Gruhonjić ponovo mete ozbiljnih pretnji i prostačkih uvreda.

Kako se navodi u saopštenju SzS je kazao da su te pretnje "očigledno inspirisane i podstaknute od strane vladajućeg režima" i  da one imaju za cilj da "zaplaše i ućutkaju, kako njih trojicu tako i svakog ko se usudi da u javnom prostoru govori suprotno ili malo drugačije od onoga što plasira režimska fabrika laži".

Savez je napomenuo da su državni organi dužni da identifikuju i u skladu sa zakonom kazne sve one koji na bilo koji način učestvuju u tome.
Kako je navedeno, "difamacija i ugrožavanje fizičke sigurnosti Besermenjija, Sejdinovića i Gruhonjića ponovo su ogolili nasilnu prirodu društvenog poretka koji kreira vladajući režim u Srbiji".

"Taj režim opstaje i jača, izmedju ostalog, na mržnji prema svemu i svakom ko odbije da stane u red besramnika koji šire i potpiruju laž o uspesima i nepogrešivosti vodje režima Aleksandra Vučića", istakao je Savez za Srbiju Novi Sad.

SzS je podsetio da je medjunarodna organizaacija Fridom Haus nedavno izbrisala Srbiju sa liste slobodnih zemalja sveta i ocenio da su poslednji napadi na novinare ubedljivo pokazali da za takvu ocenu ima mnogo argumenata u stvarnosti u kojoj žive svi gradjani Srbije.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.