AAA

POLITIKA | 11.02.2019 10:05 > 11.02 10:42

Jovanović (Narodna stranka) : Suština protesta je potpuna promena sistema

Potpredsednik Narodne stranke i zamenik šefa odborničke grupe "Savez za Srbiju" u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da je potpuna promena sistema suština protesta u Srbiji koji se šire i na one koje su do sada voljno ili nevoljno podržavali režim i da će predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić "samo pokazivati nove i nove slabosti na svojoj oproštajnoj turneji".  
"Suština 'Sporazuma sa narodom', koji je ponudila ujedinjena opozicija, jeste da će se sistem iz korena menjati. Te promene će obuhvatati sve segmente društva i najverovatnije će biti krunisane novim Ustavom, nakon pravog i sveobuhvatnog unutrašnjeg dijaloga koji će uslediti kada se vrati normalnost u zemlju", naveo je Jovanović u autorskom tekstu "Na proleće će protesti porasti" objavljenom u ponedeljak u "Danasu".

Jovanović je naveo da posle skoro sedam godina vlasti i onima koji su je podržavali postaje jasno da je aktuelna upravljačka ekipa garancija za siromaštvo i nepotizam, kao i da flertuje sa kriminalnim strukturama.

"Vlast nema odgovor na masovne proteste u Srbiji. Kako se nezadovoljstvo širi i na one koji su se do skoro nadali egzistenciji i pravdi u postojećem sistemu, ali sad vide da od toga nema ništa tako će protesti narastati. U martu i aprilu će biti duplo veći", istakao je Jovanović.

Dodao je da "promena koja se već dešava pred našim očima biće, duboko verujem, potvrdjena na prvim normalnim izborima i da je na opoziciji i gradjanima da "ostanu mirni, uporni i da ne dozvole bilo kome da napravi truli kompromis sa režimom, ili sutra sa ostacima starog sistema u Srbiji".

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da će Vučić u narednom periodu "vući nove pogrešne poteze, nespreman da prizna da više nije voljeni vodja čija je reč dovoljna da ugasi nezadovoljstvo ili da prebaci krivicu na druge".

"Budući da nema odgovore na suštinske probleme i izazove u Srbiji, jer ih nikad i nije iskreno tražio, oslanjajući se isključivo na marketing i kult ličnosti, aktuelni predsednik će u turneji po Srbiji, koja već podseća na oproštajnu, samo otkrivati slabosti", ocenio je Jovanović.

On je naveo da vlast nema odgovor ni na bojkot institucija koji sprovodi opozicija, i da izlazak odbornika i poslanika opozicije iz sistema nosi važnu poruku koja nadilazi sve trenutne interese "sistem mora da se iz korena menja, jer stari više nema nikakav legitimitet".KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.