24H

AAA

POLITIKA | 11.02.2019 14:20 > 11.02 14:20

Jovanović (SPS): Bez opozicije parlament radi posvećeno i pristojno

Poslanik Socijalističke partije Srbije (SPS) Nedjo Jovanović izjavio je danas da je bojkot dela opozicije pokazao kako parlament može da funkcioniše pristojno i posvećeno.

Jovanović je novinarima u Skupštini kazao da je u plenumu ostala odgovorna opozicija (poslanici SRS, LSV i LDP), a da bojkot ostalih opozicionara odraz "populizma, hipokrizije i demagogije".

"Destrukcijom i opstrukcijom se ne postiže ništa", rekao je Jovanović i dodao da su vrata parlamenta otvorena za sve koji žele da doprinesu donošenju kvalitetnih zakona.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković rekao je da je bojkot opozicije pokazao kako funkcioniše parlament, u kojem je izmedju ostalog postala praksa da se izmene zakona daju u kratkom vremenu pre sednice.

"Predlog današnje dnevnog reda sa 40 tačaka stigao je u petak, tu nije bilo vremena da se upoznamo sa izmenama zakona. To je posledica šibicarske politike", rekao je on.

Živković je upitao i da li su se poslanici vlasti priključili bojkotu opozicije, jer je prema njegovim rečima, većina napustila salu oko podneva i otišla u restoran.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.