AAA

POLITIKA | 11.02.2019 17:15 > 11.02 17:16

Ambasada SAD: Posao diplomata je da se sastaju s političarima iz vlasti i opozicije

Američka ambasada danas je negirala da je organizator ili finansijer protesta u Srbiji i dodala da je posao diplomata da se redovno sastaju sa političarima iz vlasti i opozicije.

Ambasada SAD je, povodom navoda lista Informer o sastanku lidera Pokreta slobodnih gradjana Sergeja Trifunovića sa predstavnicima ambasade, navela da "Informer odbija da objavi činjenice".

"Naš posao je da razumemo Srbiju. Redovni sastanci sa političarima iz vlasti i opozicije kao i drugima širom Srbije su deo tog posla. SAD nisu organizator niti finansijer", navela je ambasada SAD na Tviteru.

Uz sliku teksta Informera u kojem se navodi da ambasada SAD nije odgovorila na pitanje o sastanku Trifunovića s predstavnicima ambasade, američka ambasada je objavila odgovor listu.

"Naš posao kao diplomata je da razumemo ovu zemlju. Da bismo uradili to, redovno se sastajemo sa svim elementima srpskog društva i slušamo. To uključuje i vladajuću koaliciju i opoziciju, ali i novinare, studente, biznismene, verske lidere i druge širom Srbije. To nije mešanje to je učenje i razumevanje", navodi se u odgovoru ambasade SAD

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.