AAA

POLITIKA | 17.02.2019 15:45 > 17.02 15:45

Vulin u Abu Dabiju: Prijateljstvo Vučića i Zajeda otvorilo mnoga vrata Srbiji

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Abu Dabiju da je prijateljstvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i princa prestolonaslednika Abu Dabija, šeika Muhameda bin Zajeda Al Nahjana otvorilo mnoga vrata Srbiji, saopštilo je to ministarstvo.

"Poštovanje koje je u Abu Dabiju ukazano Srbiji rezultat je prijateljstva predsednika Vučića i šeika Bin Zajeda, i otvorilo nam je mnoga vrata u Abu Dabiju. Šeik je poručio da Srbija uvek može da računa na njegovu podršku", rekao je Vulin.

On je nakon sastanka sa Zajedom koji je posle svečanog otvaranja Medjunarodnog sajma naoružanja "IDEX 2019" svoje zvanične sastanke započeo sa srpskom delegacijom, rekao da na tom sajmu učestvuju predstavnici "svih velikih sila i velikih kompanija".

"Srbija nije najveća zemlja danas na sajmu, ali je očigledno zaslužila poštovanje", dodao je Vulin navodeći da je Abu Dabi "emirat koji vodi računa i o interesima Srbije".

Medjunarodni sajam naoružanja "IDEKS 2019" (IDEX), koji se održava svake druge godine, jedina je izložba u regionu Bliskog istoka i severne Afrike na kojoj se predstavljaju najsavremenije tehnologije namenjene svim vidovima oružanih snaga.

Na ovogodišnjem sajmu učestvuje oko 1.300 izlagača iz više od 60 zemalja.

Kao i prethodnih godina, srpska odbrambena industrija i "Jugoimport SDPR" su na štandu predstavili savremena dostignuća u oblasti naoružanja.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.