AAA

POLITIKA | 18.02.2019 21:40 > 18.02 21:40

Tači: Nećemo da dozvolimo da Srbija uslovljava dijalog

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da Priština neće dozvoliti Srbiji da uslovljava dijalog, da je Kosovo imalo pravo da uvede takse za uvoz srpske robe, ali da ne treba da budu previše rigorozna u kvarenju odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, objavio je danas portal KoSSev.

Tači je u intervjuu za Top Channel rekao da je Kosovo ispunilo sve kriterijume i standarde za viznu liberalizaciju, ali da dok su na snazi takse od 100 odsto za uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine neće biti vizne liberalizacije.

"Sada je odluka na Evropskoj uniji i što više oni kasne, nepravda je još veća za narod Kosova. Jedna stvar je sigurna, da sa taksom na snazi neće biti viza (vizne liberalizacije)", rekao je Tači.

On je kazao da se taksama nanosi ekonomska šteta od nekoliko miliona evra, ali je povećano krijumčarenje srpske robe na severu Kosova.

"Srpska roba se unosi na Kosovo bez obzira na taksu pošto se radi o ponovnom pakovanju srpskih proizvoda, bilo u Crnoj Gori, bilo u Makedoniji", kazao je Tači.

Prema njegovim rečima, ne postoji cena i razlog zbog kojeg bi Kosovo ugrozilo partnerstvo sa Sjedinejnim Američkim Državama.

Dodao je da su SAD pomogle Kosovu da bude slobodno i nezavisno, i svaki savet koji je došao iz SAD ispoštovali smo.

"I ovaj savet naravno biće ispoštovan, možda će biti potrebno malo više vremena, ali što ranije završimo, to bolje", rekao je Tači.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.