AAA

POLITIKA | 19.02.2019 13:30 > 19.02 13:36

Šešelj: Obaveza nas koji smo preživeli NATO agresiju je da budemo solidarni sa narodom Venecuele (VIDEO)

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj potpisao je danas otvoreno pismo u kome su narod Venecuele i prijatelji te države apelovali na gradjane SAD da se usprotive eventualnoj vojnoj intervenciji Amerike u Venecueli.

Navodeći da su Venecuela i njen predsednik Nikolas Maduro izloženi "žestokim spoljnim pritiscima istih onih sila koje su 1999. godine zverski bombardovale Srbiju", Šešelj je ocenio da je obaveza "nas koji smo to jednom preživeli, da budemo solidarni sa kojim god narodom u svetu koji se nadje u tako teškim trenucima, da budemo na strani slabijeg, na strani onoga ko štiti svoj narod".

"Jedini razlog agresivnih planova koji se prave protiv Venecuele jeste njeno ogromno prirodno bogatstvo. Hteli bi toga da se dočepaju, da opljačkaju, da raznesu. Ja sam siguran da će se narod Venecuele odbraniti i da neće dozvoliti realizaciju pučističkih ambicija", kazao je lider radikala novinarima ispred ambasade Venecuele u Beogradu.

Šešelj je dodao da je pomoć Venecueli simbolična jer kako je rekao, Srbija nije velika sila.

"Mi nemamo materijalnih mogućnosti da efikasnije pomognemo Venecueli ali postoji dobra volja", kazao je Šešelj na šta je reagovala otpravnica poslova ambasade Venecuele Dia Nader de el Andari koja je rekla da i moralna podrška iz Srbije mnogo znači narodu te južnoameričke zemlje.

Pored Šešelja, pismo naroda Venecuele potpisalo je i više desetina funkcionera i članova SRS a prijemu u ambasadi Venecuele prisustvovao je i ambasador Kube u Beogradu Gustavo Trista del Todo.

Ranije su svi poslanici SRS u Skupštini Srbije pristupili poslaničkoj Grupi prijateljstva sa Venecuelom u znak podrške predsedniku te zemlje Nikolasu Maduru čiji legitimitet osporava venecuelanska opozicija uz podršku zapadnih zemalja.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.