AAA

POLITIKA | 20.02.2019 12:50 > 20.02 12:50

Potpisivanje Sporazuma sa narodom i na protestu Jedan od pet miliona u Novom Sadu

Učesnici protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu imaće priliku da u petak tokom protesta potpišu dokument koji je nazvan "Sporazum sa narodom", a koji su pripremile opozicione političke partije i organizacije na poziv organizatora i učesnika protesta u Beogradu.

Kako su naveli organizatori, potpisivanje Sporazuma biće organizovano na Pozorišnom trgu, kod zgrade Radio-televizije Vojvodine i kod zgrada Pokrajinske vlade i Skupštine grada.

"Jačanje protesta istovremeno obavezuje sve učesnike da pokažu maksimalnu odgovornost i potpunu posvećenost glavnim ciljevima zbog kojih su protesti i pokrenuti" navodi se u saopštenju.

Organizatori su kazali da se gradjani Novog Sada i drugih gradova "ne bore na ulicama i trgovima samo za puku smenu vlasti, već za temeljne i suštinske promene u državi i društvu".

"U državi koju je od gradjana oteo vladajući režim i gotovo razorenom društvu, najmanje što može da se traži jeste to da se promeni sve", navodi se u saopštenju.

Novi protest "Jedan od pet miliona" biće održan u petak, 22. februara u Novom Sadu ispred Srpskog narodnog pozorišta u 18 časova.

Učesnici skupa će sa Pozorišnog trga krenuti u protesnu šetnju duž Jevrejske i Futoške ulice, pa skrenuti u Ulicu braće Ribnikar i onda nastaviti ulicama Maksima Gorkog i Stražilovskom do raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Žarka Zrenjanina, gde će se šetnja i završiti.

Kako su saopštili organizatori na skupu će govoriti profesor Čedomir Čupić i docent Radivoje Jovović.

Protesti u Novom Sadu počeli su 18. januara, kada se taj grad pridužio ostalim gradovima u kojima se protesti održavaju od decembra prošle godine, a koji su počeli pod geslom "Stop krvavim košuljama".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.