AAA

POLITIKA | 20.02.2019 14:15 > 20.02 14:15

Vučić: Očekujem da EU uloži dodatne napore da Priština ukine takse

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas očekivanje da će Evropska unija uložiti dodatne napore kako bi Prištinu navela da povuče jednostrane poteze kojima, kako je rekao, dovodi u opasnost mir i stabilnost u regionu.

U saopštenju kabineta predsednika, navodi se da je to Vučić rekao na sastanku sa šefom Delegacije Evropske unije Semom Fabricijem.

"Postoji potreba za trajnim dogovorom. Mi smo spremni da sa Prištinom nastavimo razgovore kada budu ukinute takse", rekao je Vučić i dodao da je Beograd spreman za pronalaženje kompromisnog rešenja.

Prema njegovim rečima, Srbija mora da nastavi svoj put u EU, a veoma je važna njena dalja podrška u jačanju, usvajanju i primeni reformi "zarad boljitka gradjana".

Dodaje se da je Vučić zahvalio Fabriciju na podršci EU Srbiji, koja je "najznačajniji spoljnotrgovinski partner sa kojom Srbija ostvaruje oko 67 odsto robne razmene".

"Nastavićemo da radimo intenzivno na ispunjavanju evropske agende, sa ciljem otvaranja novih poglavlja i bržeg napretka na putu ka članstvu u EU", rekao je Vučić.

Fabrici je kazao da će Delegacija Evropske unije nastaviti da podržava proces evropskih integracija i nastaviti da posreduje u dijalogu u cilju postizanja sveobuhvatnog sporazuma između Beograda i Prištine.

Vučić i Fabrici su se usaglasili se da je potreban energičniji rad u oblasti vladavine prava, a govorili su i o reformi pravosudja, borbi protiv korupcije i slobodi medija.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.