AAA

POLITIKA | 22.02.2019 18:55 > 22.02 18:55

Vučić: Nećemo dozovoliti nasilje onima koji su nekad pljačkali Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas onima koji su "nekad pljačkali" Srbiju da im se neće dozvoliti nasilje jer ne mogu da "unište pravo većine koja je na strani budućnosti Srbije".

"Nisam fasciniran takvima, oni bi da pljačkaju Srbiju, nećemo dozvoliti da se takvo vreme vrati", rekao je Vučić, tokom boravka u Kraljevu, o okviru kampanje Budućnost Srbije.

On je govoreći o opoziciji rekao da je "Draganu Djilasu leglo 500 miliona evra za pet godina" dok je bio u vlasti, "onom drugom 7 miliona evra od hohštaplera, dok Obradović naziva naše žene fuksama".

Govoreći o Kosovu, on je rekao da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio da će ga "srušiti za 40 dana na beograskim ulicama ali će morati da sečeka a možda mu i neće uspeti".

Vučić je rekao i da strani ambasadori neće upravljati Srbijom, kao što je, naglasio, to bilo nekada već izabrani predstavnici naroda.


Vučić: Nemam bojazan za ekonomiju Srbije, strah me po pitanju Kosova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema nikakvu bojazan za ekonomiju Srbije, ali da ima jedini strah po pitanju Kosova, jer se albanski lideri, kako je rekao, ponašaju iracionalno i neodgovorno.
Vučić je u sklopu kampanje "Budućnost Srbija" u Kraljevu kazao da ne može da razume ponašanje albanskih lidera.

"Hvale se svojom nepredvidivošću i mogu da vas iznenade svojim ludilom, nepredvidljivošću i neodgovornošću", rekao je Vučić.

O svetskim silama Vučić je kazao da neće da vode računa o interesima Srbije, o pravdi i pravu ma koliko da je istina na strani Srbije, ali će uvek biti na strani Kosova.

"Oni su svoje protivpravno čedo počeli da podižu, danas im je ono neposlušno ali će o njemu i dalje da vode računa", rekao je on i dodao da za Srbiju nema lagodne situacije.

Vučić je podsetio da nije Srbija uvela takse za uvoz robe, te da Priština nije ispunila nijednu svoju obavezu iz Briselskog sporazuma, ali nikada se to neće čuti.

"Ja njima samo kažem jednu stvar, vi ste mnogo jaki imate podršku mnogih jakih sila. Mi ćemo vas da molimo da sačuvamo mir i stabilnost, ali to što smo mi pristojni nemojte da mislite da smo slabi i da smo se uplašili. Budemo li primorani, sačuvaćemo svoj narod i svoju državu", poručio je Vučić.

Prema njegovim rečima 2019. biće godina najvećih investicija Srbije u sve ključne institucije na Kosovu.

Govoreći o ekonomskoj situaciji, Vučić je rekao da se danas "svega 30 i nekoliko odsto penzija isplaćuje iz budžeta, jer je veći broj zaposlenih ljudi".

"Iz godine u godinu imaćete veće penzije, a da budžet bude veći", rekao je Vučić i dodao da je zemlja u ekonomskom smislu bila "težak bolesnik koji boluje od raka" zbog čega je morao da primeni "najtežu terapiju".


Vučić: Ne znam kada će biti izbori, ali će biti ubrzo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne zna kada će biti izbori, ali da će biti ubrzo.

On je to kazao u sklopu kampanje "Budućnost Srbije" u Kraljevu.

"Ja ne znam kad će biti izbori, ali svakako će biti brzo. I kad budu naša je obaveza da pristojna Srbija pobedi. I ne samo da pobedi, nego da pobedi ubedljivo i ubedljivije nego što je ikada do sada pobedila", rekao je Vučić.


Vučić u Tutinu obećao put, struju i vodu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Tutinu da će do kraja godine biti završen regionalni put ka Novom Pazaru i trafostanica kojom će biti rešen problem snabdevanja strujom na teritoriji te opštine.

On je poručio i da će u naredne tri godine biti rekonstruisani svi objekti javne namene u Tutinu, kao i da će biti rešen problem vodosnabdevanja.

Vučić je okupljenim gradjanima poručio da će čuvati mir i da neće praviti razliku izmedju Bošnjaka i Srba.

"Zato Tutin treba da ima put, dovešćemo investitore. Uradićemo sve što možemo, da se izborimo sa svim problemima koje imaju gradjani Tutina", rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja okupljenih gradjana o dovodjenju državnih organa u Tutin, Vučić je rekao da je napravljena racionalizacija u skladu sa preporukama Evropskom unije (EU) i da su državne institucije racionalizovane u pola gradova Srbije.

Dodao je i da je "veliki problem to što u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu svi žele da se zaposle u javnom sektoru, a država želi da ojača privatni".

Vučić je tokom današnje posete obišao objekat srednjoškolskog centra u Tutinu, za čiju je rekonstrukciju Vlada izdvojila 116 miliona dinara i razgovarao sa tutinskim privrednicima.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.