AAA

POLITIKA | 22.02.2019 21:35 > 22.02 21:35

Protest u Nišu: Svi zahtevi svode se na jedan - da Vučić ode


Protest "1 od 5 miliona" održan je večeras sedmi put na centralnom niškom trgu, a predstavnici Pokreta mladih "Za Niš bez straha" koji ga organizuju istakli su da se svi njihovi zahtevi mogu da svedu na jedan da Aleksandar Vučić ode i da sa sobom povede Anu Brnabić, Zoranu Mihajlović i sve druge "uz čiju pomoć vlada".

"Nema slobode i budućnosti Srbije sa ovom vlašću. Ne želimo da državom i gradom više upravljaju oni koji krše Ustav i zakone", izjavio je Miljan Marković iz Pokreta mladih.

Avokat Božidar Prelević poručio je okupljenim gradjanima da glavni problem ove države nije Aleksandar Vučić već svi oni koji zarad malo para pristaju da krše zakone, da ucenjuju, lažiraju izbore i "pritiskaju" sudove i policiju.

"Nakon sedam godina stezanja kaiša Srbija danas ima deset milijardi dolara veći spoljni dug. Kome je otišlo ono što je uštedjeno? Zajedničko naše se preliva u samo njihovo", istakao je Prelević.

On je kazao da je dobro što je Aleksandar Vučić okupio sve "štetočine" u jednu grupu i što će od njih tražiti da ponize svaku profesiju da bi se on zadržao na vlasti.

"Time ste olakšali posao komisiji za lustraciju koja se mora sprovesti da bi Srbija mogla da preživi", izjavio je Prelević.

Prema njegovim rečima, gradjani Srbije do sada su imali samo dve mogućnosti da se sele ili da budu žrtve.

"Šest godina je Srbija ćutala i sada je rekla "dosta". Sloboda se mora osvajati korak po korak i mi smo počeli da je osvajamo mirno i nenasilno. Misli vlast da ćemo se umoriti iako zna da je naš kondicioni trener bio Slobodan Milošević", rekao je Prelević.

Protest je kao i obično završen protestnom šetnjom tokom koje su učesnici skupa zviždali u pištaljke i nosili transparente na kojima je izmedju ostalog pisalo "hoćemo slobodu, nećemo mrak", "obrazovanje i kulturu, a ne dresuru".
         


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.