AAA

POLITIKA | 26.02.2019 17:15 > 26.02 17:15

SzS: Tačijeva izjava dokaz da Vučić dogovara predaju srpskih opština

Savez za Srbiju (SzS) ocenio je danas da je izjava predsednika Kosova Hašima Tačija o sporazumu sa Beogradom prema kojem bi Kosovu pripali Bujanovac, Preševo i Medvedja, "još jedan" dokaz da predsednik Srbije Aleksandar Vučić dogovara predaju srpskih opština, a da to krije od srpske javnosti.

SzS u saopštenju zahteva od Vučića da hitno saopšti šta je još predmet trgovine koju "tajno ugovara" i šta piše u "takozvanom 'Sporazumu sa Beogradom', koji je prema njihovoj oceni "očigledno već ponudjen kosovskim vlastima".

"Podsećamo ga (Vučića) da nije Srbija njegovo dvorište pa da ga rasparčava i poklanja po sopstvenom hiru, niti može da pregovara u ime svih gradjana, a da od njih krije šta stavlja na pregovarački sto", piše u saopštenju.

Dodaje se i da podsećaju Vučića da je odricanje dela državne teritorije protivno Ustavu nad kojim je položio zakletvu.

"Savez za Srbiju ostaje dosledan poštovanju Ustava Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti, te smatra da u ovim okvirima treba voditi pregovore o rešavanju kosovskog pitanja", zaključuje se u saopštenju.

Tači je izjavio danas da će podneti ostavku ili raspisati referendum ako Skupština Kosova ne odobri sporazum sa Beogradom prema kojem bi Kosovu pripali Bujanovac, Preševo i Medvedja.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.