AAA

POLITIKA | 01.03.2019 21:40 > 01.03 21:40

Nišlije na protestu potpisale Sporazum sa narodom


Potpisivanje "Sporazuma sa narodom" i paljenje baklji ispred sedišta Niške televizije obeležili su protest "Jedan od pet miliona" koji je večeras osmi put organizovan u Nišu.Protest je kao i obično organizovan na Trgu kralja Milana, a gradjani su imali priliku da potpišu Sporazum u kome se navodi da su saglasni da kao "Jedan od pet miliona" nastave zajedničku borbu na izgradnji slobodne i deomokratske Srbije.

Profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić poručio je okupljenima da oni predstavljaju "oazu u kojoj se čuva ljudskost i sve ono najbolje u Srbiji".
"Vi ovde predstavljate svest i savest u situaciji kada smo kao država i društvo suočeni sa uzurpatorskom vlašću koja ne samo da zloupotrebljava svoje institucije već sve ono što je najvitalnije u društvu i državi", rekao je Čupić.

On je rekao da je predsednik Sbrije Aleksandar Vučić stavio sebe iznad zakona, a još gore poistovećuje svoju samovolju sa zakonom.

"Njegova samovolja postala je bezgranična. Svakoga ko mu se suprotstavi naziva talogom. Talogom naziva najbolji dkeo društva – profesore univerziteta, naučnike, inženjere, arhitetke, lekare", rekao je Čupić.

On je izjavio da Vučić ponižava univerzitet i pozvao sve profesore i sve zaposlene u obrazovanom sistemu da se pridruže protestima.

"Mi smo dužni da mu kažemo 'dosta'. Ne sme da ugrožava budućnost naše zemlje", istakao je Čupić.

Prema njegovim rečima, gradjani i partije koje su se pridružile protestima treba da prinude na ostavku Aleksandra Vučića.

"Ukoliko neće ostavku jedna kritična masa koja će se okupiti u Beogradu treba da ga smeni", izjavio je Čupić.

Predstavnica Pokreta mladih "Za Niš bez straha" Gabrijela Ilić rekla je da aktuelna vlast troši novac svih gradjana na "putujući cirkus" po Srbiji kako bi pokušali da nas lažima ubede da su oni budućnost Srbije.

"Budućnost mladih smo mi mladi koji želimo da živimo u normalno uredjenoj zemlji. Svima je jasno da sa njima Srbija nema budućnost", naglasila je Ilić.

Protest je završen protestnom šetnjom centalnim gradskim ulicama, a prilikom prolaska pored dopisništva Niške televizije organizatori protesta zapalili su baklje kako bi simbolično "oterali medijski mrak" u našoj zemlji.

Protest "Jedan od pet miliona" organizovan je večeras i u Aleksincu i to je drugi put zaredom da se u tom mestu okupljaju gradjani nezadovoljni aktuelnom vlašću.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.