AAA

POLITIKA | 08.03.2019 18:15 > 08.03 19:07

Vučić: Srbija ne pristaje na ultimatume prištinske platforme, EU me je prevarila

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija neće pristati na ultimatum koji su joj platformom za pregovore postavili Priština i njeni zapadni mentori i naveo da ga je Evropska unija prevarila jer mu je obećala da ta platforma neće ni doći na dnevni red kosovske skupštine.

"Bando iz Prištine, sikter pa tražite ko će to da vam ispuni, Srbija neće", naglasio je Vučić na mitingu u Sremskoj Mitrovici dodajući da je Priština sa svojim zapadnim partnerima želela da unizi Srbiju.

On je rekao da je Srbija za kompromis, ali da neće dozvoliti nikom da je unizi i da to nisu uspeli ni mogo jači od Prištine u istoriji.

Mislio sam da bezobrazluku i bezobzirnosti nema kraja dok nisam video platformu, rekao je Vučić, ponovivši da je ona napravljena da bi se onemogućili razgovori Beograda i Prištine.

Govoreći o prištinskoj platformi, on je naveo da je visokoj predstavnici Federiki Mogerini još pre pola godine rekao da bi tako nešto bilo katastrofa za Srbiju i ceo Balkan.

"Obećano mi je da se ona neće ni naći na dnevnom redu kosovske skupštine a kamoli da bude izglasana, prevarili su me, a još više sebe", rekao je Vučić.

On je rekao da ne mogu da ga uplaše "ni pritisci ovde ni pritisci spolja", iako su "mislili da to mogu, jer ne razumeju da postoje ljudi kojima je otadžbina najvažnija".

Vučić je rekao i da je Priština u prethodna tri dana digla poternice protiv "deset najsposobnijih momaka" sa severa Kosova, svih koji imaju hrabrosti da joj se suprostave, jer želi da ih tako protera, kako bi ostali samo starci, i u nameri da protera Srbe sa Kosova.

"Nećemo dozvoliti Oluju ni Bljesak, znam šta govorim", rekao je Vučić.

Govoreći o izglasavanju platforme u kosovskoj skupštini, on je rekao da je kvorum dao Srbin "Slobodan Petrović koji podržava Jedan od pet miliona".

On je rekao i da su "kreteni" omogućili da se Kosovo poziva na presudu medjunarodnog suda o nezavisnosti.

Tražiću da budem u prvih deset čija će se imovina proveriti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će tražiti da bude u prvih deset kojima će se primenom novog zakona o proveri imovine videti da li su se obogatili od dolaska na vlast, ističući da on sigurno nije.

On je na mitingu u Sremskoj Mitrovici rekao da ne moraju da brinu oni koji su se pošteno obogatili već oni koji su to učinili zahvaljujući politici i prevama i da će to morati da vrate državi.

On je rekao i da opozicija ume samo da "mrzi", ali da "neće o tome jer danas govori kao predsednik države".

Najavljući povećanje plata i penzija tokom ove i naredne godine, on je rekao da to "nije političko" obećanje već odraz oporavljene ekonomije.

"Poboljšaćemo položaj gradjana a ne tajkuma koji su ovu zemlju uništavali", rekao je Vučić.

On je rekao da je za četiri, pet godina u Sremu otvorio 18 novih fabrika, umesto što su nekada zatvarane, "a pet u Rumi".

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je na mitingu da živimo u "apsurdno vreme" jer neki kažu da je protivustavno da predsednik države otvara fabrike, dovodi investitore, ide po Srbiji i razgovara sa gradjanima kao što to radi i ona.

"Možda u vaše vreme", poručila je Brnabić opoziciji, navodeći da se za Srbiju radi kako to čini Vučić.

Ona je rekla da su oni koji su u Savezu za Srbiju "u jednom danu otpustili 800 sudija", a "sad pričaju o vladavini prava i slobodi medija".

"Zahvaljujući tempu i disciplini koju je Vučić nametnuo našem timu preokrenuta je sudbina Srbije koja je počela da pobedjuje", rekla je Brnabić.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

aca08/03/2019 19:00

gospodine predsednice,oni polako uzimaju jednu po jednu stvar mi stalno "kmecimo" to ne moze.oni idu dalje.sta mi preduzimamo?

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.