AAA

POLITIKA | 08.03.2019 21:10 > 08.03 21:10

Djilas na protestu u Užicu: Da promenimo režim koji nas deli ujedinili se levi i desni

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Djilas poručio je večeras na protestu "Jedan od pet miliona" u Užicu da je "krajnje vreme da promenimo režim koji nas deli, jer svi smo mi gradjani Srbije, patriote i svi volimo svoju zemlju".

"Normalno je da ima ljudi koji drugačije misle, ali normalno je i da zbog toga nisu maltretirani, otpuštani s posla, niti da bilo ko sme da im preti", rekao je Djilas okupljenim Užičanima i pozvao muškarce da posebno od tog maltretiranja zaštite žene, jer su napadi na njih, što se vidi i u slučaju Marije Lukić, još "jači i beskrupolozniji".
"Danas se, Aleksandre Vučiću, ujedinila cela Srbija, ujedinila se zbog zla koji nam sa svojim satrapima činiš. Ujedinila se Srbija, i oni koji su levo i oni koji su desno, ujedinili su se jer nam se zemlja raspada, jer nam deca odlaze", rekao je Djilas, a preneo Savez za Srbiju u saopštenju.

Napomenuvši da ne voli reč "izdaja", Djilas je ipak upitao kako se zove to "kada pravite zemlju u kojoj zapošljavate ljude za 25.000 dinara, zbog čega oni odlaze, u kojoj lekari rade za 50.000-60.000 dinara, a učili su ceo život za taj poziv".

"Koja je prava reč za to? Kako se zove to kada neko odluči da našu zemlju pokloni Arapima, kao da oni znaju da je obradjuju bolje od nas? Niko vam nikada nije dao pravo da prodate Srbiju. Dali su vam pravo da upravljate njome i resursima, a ne da prodajete naše rude, zemlju, vodu", rekao je Djilas i dodao da garantuje, nakon promene vlasti, donošenje zakona o nacionalizaciji, kako bi se sve što je prodato vratilo u ruke gradjana Srbije.

Podvukavši da je Srbija pod režimom Aleksandra Vučića postala zemlja laži i lopovluka koju godišnje napusti 100.000 ljudi, Djilas je poručio da Srbija može mnogo bolje, da i lekari i nastavnici i vozači autobusa, da svi koji znaju da rade ostanu u Srbiji i žive od svoje plate.

Nemoguće je, naveo je on, da Rumunija bude bogatija od Srbije, pa da u njoj lekari i medicinske sestre imaju četiri puta veću platu nego ovde.

On se osvrnuo i na Sporazum sa narodom koji je ujedinio opoziciju ali i gradjane koji su ga potpisali, te kazao da su slobodni i pošteni izbori prva stavka tog dokumenta.

"To znači i slobodu medija, da niko nikome ne sme da preti, da nema kupovine glasova, slikanja listića. Obavezali smo se da ćemo na izbore ići svi zajedno, da ćemo izabrati vladu nestranačkih ljudi, a posle toga, na slobodnim izborima, neka svako iznese svoj program", rekao je on.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.