AAA

POLITIKA | 09.03.2019 11:40 > 09.03 14:05

Vučić vlastima u Prištini: Džaba ste krečili, donesite novu platformu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli pribegao novom triku kada je najavio ukidanje taksi na srpske proizvode o čemu bi trebalo da razgovaraju pregovarački timovi Beograda i Prištine.

"Sad ću im reći na lepom srpskom jeziku džabe ste krečili, nema ništa od tog posla, vi se malo opametite, pa sa pametnijom platformom da sednemo da razgovaramo", rekao je Vučić obraćajući se gradjanima u Smederevu.

On je kazao da prištinska platforma za dijalog predvidja da "mi treba da uradimo sve što oni hoće i da treba da budemo zadovoljni što to nisu uradili ranije".

Vučić je ocenio da je neodgovornost političara u Prištini, blaga reč kojom bi opisao njihovo ponašanje.

"Šta hoćete, a nas ucenjuje, da nas smatrate budalama, taj film nećete da gledate", poručio je Vučić.

I gradjanima na Kosovu je poručio da ne brinu, jer je država Srbija uz njih.

"Srbija nije slaba kao 2004 i 2008., nije očajana i kao 2010. kada smo tražili presudu Medjunarodnog suda i pravde i ne ponaše se osiono i bahato, ali je dovoljno jaka da zaštiti svako naše dete i čoveka i to svi u medjunarodnoj zajednici treba da imaju u vidu", rekao je Vučić.
Doćiće ljotićevci da se bore protiv fašizma
Povodom najava da će gradjani iz cele Srbiji na Dan pobede nad fašizmom, 9. maja, protestovati ispred zgrade Predsedništva, predsednik Aleksandar Vučić ocenio je danas da će "doći ljotićevci da se bore protiv fašizma".

"Okupe se i prošetaju i šta onda? Zgrada će da padne sama od sebe i demokratija će da dodje sama od sebe", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Selevcu gde je u okviru kampanje "Budućnost Srbije" obišao preduzeća "Mikros Union".

Vučić je to izjavio upitan kako komentariše izjavu potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević da protesti širom Srbije ne bi trebalo da traju "još 100 nedelja", nego do 9. maja, Dana pobede nad fašizmom, kada će se gradjani iz cele zemlje okupiti u Beogradu, ispred Predsedništva Srbije, ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.

Vučić je kazao i da tokom sinoćnjeg protesta u Novom Sadu nisu oštećene prostorije Srpske napredne stranke, već da su izlepljene nalepnicama.

"Mnogo su hrabri, lepe neke idiotske nalepnice. Neka ih, neka lepe, ali počistićemo mi to, kao što čistimo Srbiju od smeća i dugova koje su ostavili", rekao je Vučić.
Smeju se mojim planovima, a otvoreno 140 fabrika
Predsednik je na mitingu u Smederevu rekao da su se mnogi tu okupili zbog straha da će se "najgori vratiti na vlast", ali da ne brinu jer "Srbija ne želi u prošlost i lopovluk", već u dalji napredak.

On je, govoreći o privredi, rekao da se politički protivnici smejali njegovim planovima, a da je on "otvorio oko 140 fabrika u Srbiji", jer "davi i muči" strane investitore da dodju.

"Ja stanem pred kineskog predsednika Si Djipinga, najmoćnijeg čoveka sveta i kažem mu: predsedniče, prijatelju, brate. Vidiš ti koliki sam ja; a on me gleda, odmerava me od glave do pete. Mi smo Srbi muškarci izmislili da sebe lažemo, kad smo debeli da nema čoveka bez 100 kila. Pa kažem onda, vidiš koliko mogu da pojedem; e vidiš, Kinu neću da napustim dok mi ne obećaš da ćeš doći u Srbiju. Pa kad je došao u Srbiju, dobili smo železaru", rekao je Vučić.

Pošto je medju okupljenima video jednog od stranih investitora, on je zahvalio "bratu Turčinu koji je obnovio fabriku tekstila u Velikoj Plani", uništenu, kako je rekao, u vreme nekadašnje vlasti.

"Brate Turčine, dogovorili smo se da do kraja iduće godine bude zaposleno 400 ljudi, jel' tako, evo dogovorili smo se, obećao evo rukom pokazuje, a i da malo i povećaš plate radnicima, jel' smo se i to dogovorili", poručio mu je Vučić i rekao radnicima da i za to mogu da se raduju.

Govoreći opširnije o razvoju smederevskot kraja, on je rekao da je želeo da predstavi "celu sliku" i obećao da će u naredne dve, tri godine biti obnovljeni svi javni objekti.

Najavio je da će država uložiti 1,5 miliona evra u obnovu svederevske gimnazije i pet miliona evra za bolnicu u tom gradu.

"Država je bila na ivici bankotstva pre nas, sad već nekoliko godima imamo suficit u budžetu", rekao je Vučić i ponovio da će plate i penzije biti povećane.
Šanse su 50-50 za dolazak jedne od najvećih evropskih kompanija u Veliku Planu
Predsednik Vučić izjavio je danas da očekuje da će nedaleko od Velike Plane dovesti jednu od najvećih evropskih kompanija.

Vučić je istakao da su šanse "50-50" za dolazak takve kompanije.

"Čini mi se imali smo dva konkuretna Rumuniju i Bugarsku, samo mi i još jedna zemlja smo ostali", kazao je Vučić obraćajući se gradjanima u Velikoj Plani u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

Mediji su ranije preneli da je reč o automobilskoj kompaniji Folksvagen.

Vučić je obišao i fabriku "Goša FOM" u Smederevskoj Palanci gde je kazao da će razgovarati sa dve ruske firme kako bi ponovo vratio proizvodnju vagona u taj grad. "Razgovaraćemo sa Rusima, da vidimo da li stvari možemo da pokrenemo sa mrtve tačke", rekao je Vučić gradjanima.

Dodao je i da nije ni sanjao da će se toliki broj gradjana okupiti u Smederevskoj Palanci.

"To je zato što su ljudi osteli opasnost da se vraćaju u prošlost. Normalna i pristojna Srbija to neće da dozvoli", poručio je Vučić.

Kampanja "Budućnost Srbija" počela je 7. februara.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.