AAA

POLITIKA | 11.03.2019 09:20 > 11.03 10:45

Organizatori protesta 1 od 5 miliona osudjuju napad na Kseniju Radovanović

Organizatori protesta "1 od 5 miliona" osudili su napad na aktivistkinju iz Inicijative "Ne davimo Beograd" Kseniju Radovanović koji se dogodio 8. marta, dok je sa kolegama pruzimala BeFem nagradu za doprinos feminizmu i pozvali državne organe da pronadju i kazne počinioce.

Napad koji se dogodio na dan kada se širom sveta obeležava praznik žena, koji nosi simboliku borbe za ženska prava, rodnu ravnopravnost i jednak tretman u društvu, pokazatelj je da živimo u zemlji u kojoj su sve marginalizovane grupe, pa i žene, mete konstantnih napada, piše u saopštenju.

Napad na ženu koja je svojim primerom pokazala da se za prava žena treba boriti svaki dan je, kako se navodi u saopštenju, "eklatantan primer rastuće atmosfere mizoginije".  
Inicijativa "Ne davimo Beograd" saopštila je juče da je Kseniju Radovanović jedan gost, prilikom dodele priznanja u Kulturnom centru Grad, vredjao, a potom i udario.  

U saopštenju te Inicijative se navodi da se incident dogodio u Kulturnom centru Grad, da je prijavljen obezbedjenju i policiji, koja je izašla na lice mesta.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.