AAA

POLITIKA | 11.03.2019 13:30 > 11.03 13:42

Cvijetin Milivojević: SPC i državni vrh ne mogu da imaju isti stav o Kosovu, klasičan spin javnosti

Politički analitičar Cvijetin Milivojević ocenio je danas da Srpska pravoslavna crkva (SPC) i državni vrh ne mogu da imaju iste stavove o situaciji na Kosovu, kako je predstavljeno nakon sastanka predstavnika državne vlasti sa patrijarhom Irinejom i da je u pitanju "klasičan spin javnosti".

"Ne mogu da imaju isti stav crkva koja je na poslednjem Saboru rekla da je Kosovo deo Srbije i da nema odsutupanja od te teze i predstavnici države od kojih Ivica Dačić kaže da je zvanična kosovska politika razgraničenje, Vučic da to nije zvanična politika, ali da je to njegov predlog i Ana Brnabić koji nema pojma koja je politika Vlade po pitanju Kosova", rekao je Milivojević agenciji Beta.

On je rekao da postoji mogućnost da je patrijarh odstupio od kosovske politike Srpske pravoslavne crkve, ali da onda on ne vodi politiku Sabora.  

Milivojević je kazao da sopštenje o tome da su se SPC i državni vrh usaglasili o pitanju Kosova pustio neko ko je hteo da se nasmeje tom sastanku ili da pošalje lažnu poruku da umiri narod.

"Otkud na sastanku ministar spoljnih poslova kada je tema je Kosovo koje je deo Srbije. Da li je Kosovo inostranstvo?", naveo je Milivojević.

On je istakao i da Srpska napredna stranka vodi kampanju protiv svih čelnika Srpske pravoslavne crkve koji se ne slažu sa njenom politikom za Kosovo.

"Crkva tamo ima imovinu koja joj nije vraćena, vraćene su mrvice. Crkvi prvo mora imovina da se vrati i da se kaže šta je politika Vučića za Kosovo, da bi mogla da udje u takvu vrstu razgovora", kazao je Milivojević.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

car12/03/2019 09:59

Kad bi se SPC manje brinula o materijalnim dobrima svima bi bilo bolje.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.