AAA

POLITIKA | 12.03.2019 17:50 > 12.03 17:50

SZS: Odlazak režima ili veliki protest u Beogradu 13. aprila

Potpisnici dokumenta "Sporazum sa narodom" najavili su danas da će 13. aprila u Beogradu organizovati veliki narodni protest ukoliko njihov zahtev odlazak aktuelnog režima i organizovanje slobodnih izbora na svim nivoima, ne bude ispunjen u narednih 30 dana.

"Dosta je sa ponižavanjem gradjana Srbije. Nemamo više vremena za čekanje. Vreme je da aktuleni režim ode da bi gradjanima bilo bolje", saopštio je Savez za Srbiju.
Istakli su da potpisnici "Sporazuma sa narodom", posle tri meseca protesta u više od 90 gradova pod imenom "Jedan od pet miliona" sada imaju samo jedan zahtev: odlazak aktuelnog režima i slobodni izbori na svim nivoima.
"Zahtevamo momentalne ostavke predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednice Vlade Ane Brnabić i predsednice Narodne skupštine Maje Gojković. Tražimo izbore na svim nivoima koji će se održati nakon 6-9 meseci u kojima bi mediji bili slobodni i tokom kojih bi bili ispunjeni ostali zajednički zahtevi opozicije za fer i poštene izbore", navodi se u saopštenju.
Prema njihovim rečima, prvi korak ka slobodnim medijima je trenutna smena direktora i urednika informativnog programa RTS i RTV i smena članova REM-a.

"Za ispunjavanje ovih zahteva vlastima dajemo rok od 30 dana. U slučaju da se režim ogluši i o ove zahteve, organizovaćemo 13. aprila veliki narodni protest u Beogradu, na koji ćemo pozvati gradjane iz cele Srbije", navodi se u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.