AAA

POLITIKA | 13.03.2019 11:20 > 13.03 14:32

Miloš Jovanović (DSS) tuži Marka Djurića. Djurić odgovara tužbom protiv lidera DSS

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović podneo je danas u Prvom osnovnom sudu tužbu protiv direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Djurića zbog njegove izjave u emisiji "Upitnik" na RTS-u da je "ukrao dva stana na Vračaru".

Jovanović je novinarima rekao da je Djurić tokom emisije "u nedostatku svoje politike i argumenata" rekao da je Jovanović "ukrao dva stana na Vračaru".

"Ako je ovo pravna država stvar će biti jasno rešena", rekao je Jovanović i dodao da će ukoliko dobije spor novac dati u humanitarne svrhe.

On je kazao da "ima dva kredita koja otplaćuje za ta dva stana i da platu prima na Pravnom fakultetu u Beogradu".

"Neophodno je vratiti princip odgovornosti u politički život", rekao je Jovanović i dodao da su "Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić obesmislili politički život u Srbiji".

On je kazao da ni "privatne televizije nisu oslobodjene odgovornosti".
Djurić: Sad ću morati da ga tužim
Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da je prešao preko niza "najbrutalnijih laži i kleveta" koje je o njemu rekao lider Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović, ali da će sada morati da ga tuži i tako zatraži od pravosudja zaštitu.

Djurić je na svom Fejsbuk profilu reagovao povodom krivične prijave koju je Jovanović danas podneo protiv njega. Predsednik DSS je u Prvom osnovnom sudu podneo tužbu protiv Marka Djurića zbog njegove izjave u emisiji "Upitnik" na RTS-u da je "ukrao dva stana na Vračaru". 

"Za razliku od Jovanovića, koji pravosudje zloupotrebljava kako bi pravio medijski cirkus, ja ću zaštitu od suda zatražiti zato što sam iskreno zabrinut za prava i slobode gradjana Srbije i meni dragih i bliskih ljudi koji ne misle kao falangisti Miloša Jovanovića", napisao je Djurić.

Djurić je naveo da mu je u toj emisiji 12. juna 2018. godine Jovanović poručio da će ga stići "takav račun za izdaju" da "neće biti dovoljno bandera".

"Dakle u jednoj rečenici me je nazvao izdajnikom, čime je nesumnjivo povredio moju čast i ugled, a zatim mi je zapretio vešanjem", napisao je Djurić i dodao da će tražiti zaštitu suda kako bi "nasilnicima bilo poručeno da ne mogu nikome nekažnjeno da prete smrću".

Djurić je naveo i da ga je Jovanović optužio da "kleči samo pred šiptarskim teroristima" i dodao da misli da je važno da sud utvrdi da li je Jovanović u dosluhu sa ROSU i da li one rade na njegov poziv.

"Jovanović me je potom, ponovo u emisiji 'Upitnik', 19. februara ove godine, nazvao 'veleizdajnikom', 'pajtosom Ramuša Haradinaja" i 'podvodačem', a budući da nisam ništa od toga, moraću da zatražim da Jovanović pokuša da ove kvalifikacije dokaže pred sudom", napisao je Djurić.

Djurić je kazao i da jedva čeka da se odazove eventualnom pozivu na svedočenje po tužbi Jovanovića i dodao da nije siguran da li će Jovanović biti toliko "nestrpljiv da se odazove kada dobije sudski poziv u vezi sa pretnjama i klevetama koje je izneo" na njegov račun.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

L13/03/2019 11:47

VIDIŠ DA UDVORAVANJE VLASTI NE PALI.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.