AAA

POLITIKA | 13.03.2019 15:20 > 13.03 15:20

Predstavnici opštine Stari grad istovarili posečeno drvo sa Kalemegdana ispred Skupšine grada


Predstavnici opštine Stari grad na čelu sa njenim predsednikom Markom Bastaćem odneli su danas stablo koje je posečeno na Kalemegdanu zbog izgradnje gondole i ostavili ga ispred Skupštine grada.

Kako se navodi u saopštenju te opštine, to su učinili da bi ukazali na neophodnsot obustavljanja uništavanja Kalemegdana, koji su prema njihovim navodima "okupirale gradske vlasti na čelu na gradonačelnikom poznatim pod nadimkom Fikus 2.0 i večitim zamenikom Goranom Vesićem".

"U trenutku kada je Beograd svrstan u jedan od najzagadjenijih gradova na svetu, svaki park, svako drvo i svaka zelena površina su dragoceni, a dvojac koji je na čelu grada nastavlja sa štetnim i nestručnim projektima, koji su suštinski protivni interesima gradjana", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su tako negirali da opština Stari grad na bilo koji način učestvuje u seči stabala, a gradskim čelnicima preneli poruku "očajnih gradjana koji su isprovocirani i revoltirani nastavljanjem uništavanja grada".

Zbog pripremnih radova koji su planirani na trasi buduće žičare, koja će se graditi od maja i spojiti Kalemegdan i Ušće, radnici su počeli da seku zimzelena stabla na šetalištu kod beogradske Tvrdjave.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.