AAA

POLITIKA | 16.03.2019 14:35 > 16.03 14:35

Bastać podneo krivičnu prijavu zbog izgradnje žičare Ušće - Kalemegdan

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać podneo je u svojstvu gradjanina Prvom osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv odgovornog investitora kabinske žičare Kalemegdan-Ušće zbog gradnje bez gradjevinske dozvole, saopšteno je danas iz ove opštine.

U saopštenju se navodi da su predstavnici opštine Stari grad otvorili u prostoru "ilegalnog objekta na kalemegdanskom platou kancelariju za odbranu Kalemegdana", kako bi sa tog mesta sprečavali gradonačlika i njegovog zamenika da nastave sa "uništavanjem beogradske tvrdjave".
"Zasadjen je ružičnjak, a na mestu na kom bi gradske vlasti da otvore kafanu, u utorak će biti organizovana izložba gluposti Srpske napredne stranke, te se pozivaju gradjani da svoje predloge za izložbenu postavku donesu na kalemegdanski plato", navedeno je u saopštenju.

"Čelnici grada već godinama kradu Beogradjane. Ovoga puta to čine kradući im uspomene, istorijsko i kulturno nasledje, prirodne resurse i kiseonik", rekao je Bastać, navodeći da se planira uništavanje najvećeg beogradskog parka, na kom su stasavale i životne uspomene stvarale generacije Beogradjana i gostiju Beograda.

On je rekao da se to neće dozvoliti i da će biti nastavljena dežurstva u kancelariji gde će biti primani gradjani.

"One koji budu dolazili sa mehanizacijom i alatima za izvodjenje radova na još jednom besmislenom projektu ćemo sprečiti da od Kalemegdana prave anti-park i početnu stanicu za žičaru koju Beogradjani ne žele", rekao je Bastać.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.