AAA

POLITIKA | 16.03.2019 21:30 > 16.03 23:34

Stefanović: Policija oslobodila RTS, jedna osoba privedena

Ministar policije Nebojiša Stefanović izjavio je večeras da je policija oslobodila Radio televiziju Srbije i da je priveden jedan od demonstranta koji je fizički napao pripadnika žandarmerije.

"Privedeno je jedno lice koje je napalo policajca i šutiralo ga", kazao je Stefanović na vanrednoj konferenciji za medije.

On je kazao da će narednih dana nadležni državni organi dobiti sve o ljudima koji su činili prekršaje i krivična dela i da će nadležni organi postupati po tim prijavama, jer je, kako je istakao Srbija ozbiljna država i nikome nije dozvoljeno da na nasilan i bahat način ostvaruje bilo koji svoj cilj.

"Policija neće dozvoliti nikome u Srbiji da nasiljem bilo šta rešava niti da ugrožava druge ljude, niti njihovu imovinu, niti da preti ni novinarima, ni drugim gradjanima", rekao je Stefanović.

On je kazao da je policija "ozbiljno i mirno" reagovala, a da su učesnici protesta predvodjeni liderima opozicije napali novinare i demolirali zgradu.

"Niko drugi nije vršio nasilje, samo oni", rekao je Stefanović.

Stefanović je kazao i da hoće da čestita liderima Saveza za Srbiju, Draganu Djilasu i Bošku Obradoviću, na tome što su ih "podržali Tačijevi i Haradinajevi mediji".

"Znam da ih mali broj gradjana podržava, da su frustirani, ali to ne znači da treba da ruše nešto", rekao je on.

Stefanović je poručio gradjanima koji se i dalje nalaze ispred RTS da mogu tamo da ostanu koliko god hoće, samo bez nasilja.

On je najoštrije osudio ljude koji napadaju policiju i upozorio ih da prekinu sa tim navodeći da "strpljenje policije nije bezgranično".
Ministar policije je u ranijem obraćanju rekao da se na skupu Saveza za Srbiju večeras okupilo 1.400 osoba i da je protest u tendenciji opadanja, "što je izazvalo veliku nervozu kod lidera Saveza za Srbiju" i da se skup potom prelio u nasilje.

Stefanović je kazao da su dozvolili okupljanje i da su jedino molili da se ne desi nasilje, ali da se nasilje ipak desilo, da je demoliran ulaz u zgradu RTS i da je jedan broj ljudi pretio novinarima.

"Ovo je preuzelo oblik koji nikada nije smelo, ovakva vrsta okupljanja koja prerastu u nasilje je bila jedina stvar za koju smo molili da ne sme da se dogodi. Ovo je nešto što u našoj zemlji ne sme da se dogadja država će morati da odgovori", kazao je Stefanović.

On je rekao da je jednom od lidera RTS-a Draganu Djilasu "odgovarao RTS kada je na njemu zaradjivao novac", a da večeras ne valja ni Djilasu, ni lideru Narodne stranke Vuku Jeremiću, ni lideru Dveri Bošku Obrdoviću, ni bilo kom drugom lideru Saveza za Srbiju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.