AAA

POLITIKA | 18.03.2019 18:45 > 18.03 18:45

PSS: Gradjani da ne provociraju policiju, a policija da postupa u skladu sa zakonom


Policijski sindikat Srbije (PSS) osudio je danas napad na policijske službenike tokom protesta u Beogradu i pozvao gradjane da ne provociraju i napadaju policajce, jer kako su naveli, "ko god to radi radi protiv naroda i države" i "nije ništa drugo do provokator kome je u cilju da izazove incident i stradanje".

PSS je pozvao policijske službenike da postupaju strogo u skladu sa zakonom i ocenio da nikako policija ne sme biti žrtva politike.
"Vrlo je providno što se ministar (unutrašnjih poslova Nebojša) Stefanović sad setio policije, u ovom trenutku, uostalom kao i njegovi sindikati i parapolicijska udruženja. Ta pojačana brižnost zavisi očigledno od momenta, odnosno situacije do situacije", naveo je predsednik PSS Veljko Mijailović u pisanoj izjavi.

On je upitao Stefanovića gde je bio kada napadnu žandarmeriju na obezbedjenju "Parade ponosa", kada je policija napadnuta na derbiju Zvezda Partizan, kada su pre nekoliko dana osobe sa poternice napale policajce, kada su maskirane osobe demolirale hotel "Šumadija", itd.

"Gde si tad bio ministre da štitiš prava i interese policije? Sad kad se desio narod policajci odjednom postaju fokus tvog interesovanja. Isti oni policajci koje ste potpuno desetkovali. Ako je i od vas previše je", naveo je Mijailović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.