AAA

POLITIKA | 19.03.2019 14:40 > 19.03 14:40

NUNS: Javni funkcioneri da prestanu sa širenjem netrpeljivosti prema TV N1

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas kampanju koju, kako se navodi, državni funkcioneri i mediji bliski vlastima vode protiv televizije N1 i njenih novinara, ocenjujući da je reč o nedopustivom pritisku na slobodu medija.

Pružajući podršku zaposlenima u toj medijskoj kući, NUNS je ocenio da "optužbe koje su prethodnih dana na račun TV N1 izneli političari iz vlasti, a i predsednik Upravnog odbora RTS-a, nemaju uporište u činjenicama".

"Pozivamo nosioce javnih funkcija da prestanu sa ovakvim širenjem netrpeljivosti prema profesionalnim medijima jer su svakom napadu na novinare i medije prethodili pritisci i targetiranje ovakve vrste. Posebno je zastrašujuća objava tabloida 'Alo', koji je na osnovu jednog komentara gladaoca na društvenim mrežama, optužio N1 da poziva na ubistvo predsednika Aleksandra Vučića", stoji u saopštenju.

NUNS je ocenio i da su novinari N1 proteklih dana "profesionalno i savesno radili svoj posao" i da su "u potpunosti poštovali Kodeks novinara koji kaže da je 'obaveza novinara da tačno, objektivno, potpuno i blagovremeno izvesti o dogadjajima od interesa za javnost, poštujući pravo javnosti da sazna istinu i držeći se osnovnih standarda novinarske profesije".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.