AAA

POLITIKA | 20.03.2019 09:20 > 20.03 09:20

Jovanović (DSS): Podržavamo proteste, ali idu u lošem smeru

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da podržava proteste širom Srbije i da razume nezadovoljstvo u društvu, ali da oni idu u lošem smeru i da postoji veliki rizik da se energija potroši.

Jovanović je u intervjuu za list Kurir ocenio da bi bilo potrebno definisati nekoliko konkretnih zahteva, koji se tiču medijskih i izbornih uslova.

"Ja, koji bih najviše voleo da Srpska napredna stranka ode sa vlasti, nisam siguran da je legitiman zahtev za ostavku Aleksandra Vučića jer je on izabran na izborima na kojima smo svi učestvovali. Dali smo mu legitimitet", naveo je lider DSS-a.

On je istakao da je uzrok za upad gradjana u Radio-televiziju Srbije (RTS) "nezadovoljstvo slikom na RTS", ali je dodao da "sada nije vreme za radikalizaciju".

Na pitanje da li će se DSS priključiti protestu opozicije 13. aprila, Jovanović je kazao da će se to tek videti "s obzirom na razvoj oklonosti".

"Poziv stigao preko Fejsbuka je neozbiljan. Neko vas pozove na protest gde su već definisani zahtevi, a da nismo ni konsultovani u vezi sa zahtevima", dodao je predsednik DSS.

Jovanović je zaključio da DSS sada priprema akciju ispred Predsedništva Srbije koja će biti organizovana 24. marta, na godišnjicu početka agresije NATO, i koja će predstavljati performans u vezi sa politikom aktuelne vlasti prema Kosovu i Metohiji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.