AAA

POLITIKA | 25.03.2019 11:20 > 25.03 11:20

Stamatović: Nečasno je da se partrijarh Irinej bavi propagandom u korist Vučića

Lider stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović izjavio je danas da je "nečasno" i "nehrišćanski" da se na dan početka NATO agresije patrijarh Irinej bavi "partijskom propagandom u korist predsednika Srbije Aleksandra Vučića".

"Ima pravo gradjanin Miroslav Gavrilović (svetovno ime patrijarha Irineja) da, kad skine mantiju učestvuje u stranačkoj kampanji 'Budućnost Srbije' i da se učlani u Vučićevu partiju, ali nema mandat trenutni nosilac titule svetog trona pećkih arhiepiskopa i patrijaraha da bahatog predsednika SNS naziva lavom, a četiri petine gradjana koji se protive Vučićevoj predaji Kosova i Metohije, najprizemnije vredja", rekao je Stamatović, navodi se u saopštenju Zdrave Srbije.

Stamatović je, kako se navodi u saopštenju, izrazio nevericu u to što patrijarh Irinej dozvoljava sebi da čini, "navodno, u ime srpske svete crkve".

Patrijarh Irinej je juče u Nišu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i najviših predstavnika vladajuće koalicije rekao da "ono što vidimo danas na ulicama nije dobro, to daje snagu našim neprijateljima", navodi se u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.