AAA

POLITIKA | 26.03.2019 10:50 > 26.03 10:50

SRS odbacuje inicijativu LSV-a da se smeni Branka Bežanov

Srpska radikalna stranka (SRS) saopštila je danas da sa "gnušanjem" odbacuje inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) da se smeni zamenica predsednika Skupštine Novog Sada Branka Bežanov, zbog polaganja venca na spomenik Dragoljubu Mihailoviću u Draževini kod Višegrada.

SRS u saopštenju navodi, da je polaganje venca "jedina pozitivna stvar" koju je Branka Bežanov uradila dok je na toj funkciji.

"Do kog beskraja ide licemerje Lige socijaldemokrata Vojvodine, svedoči podatak da im smeta slavni vojskovodja Dragoljub Mihailović, ali im ne smetaju osvedočene ubice i saradnici okupatora, kojima gradska vlast podiže spomenik", piše u saopštenju.

SRS je pozivala LSV da napusti koaliciju u Novom Sadu, ako je, kako piše u saopštenju, polaganje venca na spomenik generalu Dragoljubu Mihailoviću "neoprostiv greh".

Odbornička grupa LSV u Skupštini Novog Sada prethodno je pokrenula inicijativu za smenu Branke Bežanov sa funkcije zamenice predsednika gradske skupštine jer je učestvovala na obeležavanju godišnjice hapšenja komandanta Jugoslovenske vojske u otadžbini u Drugom svetskom ratu, generala Dragoljuba Mihailovića koji je po navodima LSV, "ratni zločinac i koljač".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.