AAA

POLITIKA | 11.04.2019 15:10 > 11.04 15:42

Pokret socijalista večeras o najavi da će Vulin štrajkovati gladju, vojni sindikat bi da se pridruži ministru


Rukovodstvo Pokreta socijalista (PS) održaće večeras sastanak povodom navoda u medijima da će predsednik te stranke Aleksandar Vulin da stupi u štrajk gladju, izjavio je agenciji Beta funkcioner Pokreta socijalista i šef poslaničke grupe u Skupštini Srbije Djordje Komlenski.

On je kazao da će sastanak biti održan posle mintinga "Budućnost Srbije" koji se održava u Novom Sadu i da će posle sastanka biti izdato zvanično saopštenje.

"Večernje novosti" su objavile da je ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin odlučio da će sutra početi štrajk gladju u Skupštini Srbije sa grupom poslanika u želji da ukažu na "nasilje koje sprovode (lider Dveri) Boško Obradović, (jedan od lidera Saveza za Srbiju)  Dragan Djilas i (predsednik Narodne stranke) Vuk Jeremić".

Za sutra u 11 časova u Skupštini Srbije inače je zakazana konferencija za novinare šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandra Martinovića.

Vojni sindikat se pridružuje štrajku gladju ministru Vulinu

Vojni sindikat Srbije saopštio je danas da će se pridružiti štrajku gladju u koji će, prema navodima medija, stupiti ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Iz tog sindikata su naveli da su predsednici parlamenta Maji Gojković već uputili zahtev da odobri predsedniku sindikata Novici Antiću da sa članovima Upravnog odbora udje u Skupštiniu i da sa ministrom odbrane počnu štrajk gladju.

"Ukoliko se to ne dozvoli, u subotu članovi Upravnog odbora razapeće šatore ispred nacionalnog parlamenta, kako bi dali adekvatan odgovor Vulinovom teatralnom činu", piše u saopštenju sindikata.

Kako su istakli, "ne ulazeći u politikanske motive, i ne podržavajući ni jednu političku stranku niti lidera, VSS je motivisan isključivo kršenjem ljudskih prava, Ustava, povelja UN, sindikalnih prava, pljačkom budžeta i torturom ministra Vulina u prethodne tri godine".

"Ovaj lažni levičar, i najbogatiji kapitalista medju socijalistima grubo zloupotrebljava aktuelni trenutak i u svom idopokloništvu ide ispod granica dobrog ukusa. Njegov teatar apsurda zasenio je i montipajtovski smisao za humor. Slično bi bilo da su na sudjenju u Nirnbergu nacistički generali štrajkovali gladju zbog postojanja koncentracionih logora u kome su stradali Jevreji", naveli su iz Vojnog sindikata Srbije.

Kako su ocenili, time se nanosi neprocenjiva šteta ugledu Srbije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.