AAA

POLITIKA | 15.04.2019 12:50 > 15.04 12:50

SRS: Кodeks ponašanja službenika i nameštenika u organima AP Vojvodine je besmislica

Srpska radikalna stranka (SRS) saopštila je danas da je na poslednjoj sednici Skupštine AP Vojvodine glasala protiv Kodeksa ponašanja službenika i nameštenika u organima AP Vojvodine jer, kako se navodi, predstavlja "prvorazrednu besmislicu i šarenu lažu".

SRS apeluje na pokrajinski režim da "prekine da se bavi glupostima i da, tim istim zaposlenima, kojima nameću neprimenjiva pravila ponašanja, povećaju zarade", navedeno je u saopštenju te stranke.

Predsednik Poslaničke grupe SRS u Skupštini Vojvodine Djuradj Jakšić rekao je na konferenciji za novinare da najveći deo pokrajinske administracije radi za "bedne plate".

"Кodeks ponašanja službenika i nameštenika u pokrajinskim organima propisuje strogu političku neutralnost i zabranu političkog uticaja na druge ljude. Medjutim, službenike u pokrajinskim organima je, mahom, zaposlila politika i oni politiku, krišom ili javno, bistre svakodnevno", rekao je Jakšić, navodi se u saopštenju.

On je kazao da nikakav kodeks to neće promeniti, ni sprečiti.

"Po nalogu EU svi parlamenti u Srbiji usvajaju etičke kodekse, a poslanici i odbornici se zaklinju da neće trgovati izbornom voljom gradjana i da, neće menjati stranku za vreme mandata, a dobar deo njih ukrade mandat matičnoj stranci i preleti u tabor vladajućih partija", rekao je Jakšić.

Jakšić je dodao i da je "najurnebesnije" to što nam etičke kodekse i kodekse za borbu protiv korupcije nameće "najglomaznija i najkorumpiranija administracija na svetu – Evropska unija".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.