AAA

POLITIKA | 17.04.2019 18:05 > 17.04 18:05

Vulin: Želimo da vidimo kajanje kod onih koji su nas bombardovali


Ministar odbrane Aleksanadar Vulin izjavio je danas da želi da vidi kajanje kod onih koji su bombardovali SR Jugoslaviju, navodeći da je to bio poslednji veliki zločin u prošlom veku, koji Srbija nijednim svojim postupkom nije izazvala.

"Te 1999. godine, svako je pokazao svoje lice – Srbi svoje najbolje, najlepše i najhrabrije lice, a oni koji su nas bombardovali svoje najružnije i najslabije lice", rekao je Vulin otvarajući izložbu ministarstva odbrane i Vojske Srbije Odbrana 78, u izložbenom prostoru Muzeja Grada Beograda.

On je naglasio da je Srbija ponosna na svakog svog vojnika, oficira, policajca, na svakog svog čoveka koji je istrpeo i preživeo NATO bombardovanje, prenelo je ministarstvo odbrane.

Prema njegovim rečima, NATO ne može da bude ponosan ali može da oseti tugu, "koja nas uvek obuzme kada mislimo o 1999. godini."

"Nadam se da osećaju tugu kada misle na našu ubijenu decu, kada misle na naše ubijene vojnike i policajce. Nadam se da dele našu tugu, jer tuga je prvi korak ka kajanju, a kajanje je ono što želimo da vidimo kod svih onih koji su ubijali Srbiju te 1999. godine", naglasio je ministar Vulin.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.