AAA

POLITIKA | 19.04.2019 16:20 > 19.04 16:27

Narodna stranka: Najveći broj autobusa za miting SNS-a popunjen radnicima Simpa i Jumka (VIDEO)

Prema najavama čelnika Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju iz ovog grada je u prepodnevnim satima put Beograda krenulo 57 autobusa, odnosno najmanje 3.000 ljudi koji će kao članovi, simpatizeri ili pristalice SNS dati podršku predsedniku Srbije i SNS Aleksandru Vučiću na zakazanom mitingu.

Poverenik Narodne Stranke (NS) u Vranju Djordje Ristić izjavio je za agenciju Beta da je prema informacijama koje ima opozicija, iz Vranja put Beograda krenulo nešto manje autobusa, koji su u najvećoj meri popunjeni radnicima u firmama koje su pod patronatom države pri čemu je iz Kompanije "Simpo" obezbedjeno popunjavanje 19 autobusa, dok je iz "Jumka" krenulo 11 autobusa sa radnicima ove firme.

"To su nezvanične informacije koje smo dobili. Informacije koje daje SNS o broju učesnika mitinga u Beogradu su malo naduvane ali nije samo to problem, već je problem u tome što radnici koji danas treba da su na svojim radnim mestima umesto toga su kao radnu obavezu dobili da prisustvuju mitingu u Beogradu", kazao je Ristić.

Prema njegovim rečima članovi Saveza za Srbiju u Vranju, čiji je član i Narodna stranka, uputili su danas pismeni zahtev za informacije od javnog značaja na adrese svih javnih ustanova i preduzeća u Vranju sa pitanjem koliko njihovih zaposlenih nije na radnom mestu i po kom osnovu su odsutni "zato što su i javne ustanove i preduzeća u Vranju zbog učešća na mitingu SNS u Beogradu ispražnjeni".

"Taj zahtev je predat svim gradskim i republičkim preduzećima u Vranju, čiji je odredjen broj radnika takodje danas umesto na svom radnom mestu krenuo na miting u Beograd, a sve to plaćaju poreski obveznici", rekao je Ristić.

Ristić je naveo i da su za prevoz učesnika mitinga iz Vranja i drugih gradova u Pčinjskom okrugu angažovani svi postojeći lokalni prevoznici, ali i da je deo autobusa obezbedjen iz Makedonije.

"Ne znamo ko to plaća, ali kada je Narodna stranka iz Vranja htela da obezbedi autobuse za prevoz zainteresovanih za učešće na mitingu opozicije 13.aprila u Beogradu nijedan prevoznik nije hteo da nam iznajmi autobuse, niko nije smeo da nas vozi. Jedini autobuski prevoznik sa kime smo se dogovorili za iznajmljivanje autobusa nam je taj dogovor otkazao u poslednji čas jer mu je zaprećeno da će mu demolirati autobuse", kazao je Ristić.

Prema najavama lokalnih predstavnika SNS iz svih opština Pčinjskog okruga je danas put Beograda krenulo oko 5.000 učesnika mitinga vladajuće stranke u Beogradu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.